Večernji list - Hrvatska

Pripremat ću se kao da boksam za naslov svjetskog prvaka

-

Najbolji hrvatski teškaš i interkonti­nentalni WBC prvak Filip Hrgović (10-0-0) objavio je ime protivnika, datum i lokaciju za svoj 11. profesiona­lni boksački meč. Nakon što je nanizao nekoliko jačih imena, na redu je još jedan zvučni protivnik, a to je češki veteran Ondrej Pala (33-5-0) protiv kojeg će boksati 26. rujna u danskom Strueru. Pala je prije desetak godina bio jedan od najvećih potencijal­a svijeta u teškoj kategoriji, osvojivši europski WBO naslov protiv Alekseja Mazikina, a u svojoj karijeri skupio je i skalp bivšeg svjetskog prvaka Henryja Akinwandea. Sve je, međutim, za Čeha krenulo nizbrdo kad ga je 2013. u tri runde s lakoćom nokautirao renomirani

Dereck Chisora, da bi posljednju profesiona­lnu borbu karijere upisao 2014. kad ga je nokautom riješio britanski teškaš David Price. – Tijekom karijere odradio sam stotine najava i dosta mi je. Sve što imam reći, reći ću nakon što osvojim pojas – rekao je samopouzda­ni Pala, koji je ovom odlukom iznenadio češku sportsku javnost budući da se u amaterskom boksu pripremao za Olimpijske igre u Tokiju. Samopouzda­nja ne nedostaje ni kod El Animala, koji je i prije analize dobro upoznat sa svojim protivniko­m. – Nisam ga detaljno proučavao, ali znam za njega godinama. Tek ćemo napraviti analizu. Znam da je agresivan, da se ne boji, ide u izmjene, ima dobar lijevi kroše.

Niži je od mene, ali moram biti agresivan od prve runde i biti oprezan. Ja sam kvalitetni­ji borac i, ako odradim što znam, ne bi trebalo biti problema. Vjerujem da sam bolji borac i mislim da sam najbolji na svijetu, ali shvatit ću ovo ozbiljno i pripremiti se kao da boksam za svjetski naslov – ističe Hrga te najavljuje svoje daljnje planove:

– U Americi sam se trebao boriti protiv Rydella Bookera i, ako prođe sve dobro, čeka me jak tempo. Tko zna, možda se do kraja godine još jednom budem borio nakon Bookera. Treniram jako, nemam ozljeda i sve ide prema planu. Trebaju mi mečevi. Nisam nikad bio u Danskoj i veselim se tomu.

 ??  ?? SAMOPOUZDA­NJE Ako odradim što znam, ne bi trebalo biti problema, kaže Hrgović
SAMOPOUZDA­NJE Ako odradim što znam, ne bi trebalo biti problema, kaže Hrgović

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia