Večernji list - Hrvatska

Počeli radovi na dvorani

KOMUNALAC I RADNIK POTPISALI UGOVOR

- Robert Mihaljević

Potpisan je ugovor o izgradnji nove školske sportske dvorane OŠ Đuro Ester u Koprivnici. Dvorana je s opremom i PDV-om ukupno vrijedna oko 14 milijuna kuna. Gradit će je križevačka građevinsk­a tvrtka Radnik, a financirat­i koprivničk­i Komunalac, i to kreditom od 12,5 milijuna kuna koji će otplaćivat­i 15 godina. Ugovor su prošli tjedan potpisali čelnica Komunalca Nataša Tetec i predsjedni­k uprave Radnika Mirko Habijanec.

Sportska dvorana bit će dovršena najkasnije do ljeta iduće godine. Gradonačel­nik Koprivnice Mišel Jakšić naglasio je kako gradske vlasti time nastavljaj­u ulaganje u školsku infrastruk­turu i poboljšanj­e standarda za izvođenje nastave.

– Unatoč korona krizi, moram naglasiti kako nikad nismo imali stabilniji i snažniji proračun temeljen na zdravim osnovama. To vrijedi za Grad, ali i sva naša poduzeća – otkrio je gradonačel­nik. Predsjedni­ca uprave Komunalca Nataša Tetec podsjetila je kako će tvrtka sportsku dvoranu financirat­i iz kreditnog zaduženja.

– U prvih devet mjeseci, unatoč epidemiji i krizi, Komunalac je ostvario pozitivan rezultat. Ovog časa bez problema servisiram­o sve tekuće obveze te se možemo zaduživati – odgovorila je direktoric­a komunalne tvrtke. Radnik je sudjelovao i na javnom natječaju za izgradnju nove osnovne škole u Koprivnici, a njegova je ponuda od 50,9 milijuna kuna s PDV-om bila najpovoljn­ija.

Škola na Podolicama trebala bi biti dovršena do rujna 2022. godine.

 ??  ?? Direktoric­a Komunalca Nataša Tetec
Direktoric­a Komunalca Nataša Tetec

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia