Večernji list - Hrvatska

Napokon šetnica uz rijeku

PRI KRAJU 3. FAZA IZGRADNJE PJEŠAČKO-BICIKLISTI­ČKE STAZE UZ KUTINICU

- Danijel Prerad

Proteklog je tjedna održana jedna od posljednji­h koordinaci­ja svih sudionika u projektu izgradnje pješačko-biciklisti­čke staze uz Kutinicu – šetnice, na kojoj su bili prisutni predstavni­ci izvođača radova Binđo d.o.o. Ivanić Grad, predstavni­k Hrvatskih voda, nadzorni inženjer i predstavni­ci Grada Kutine.

Kako se radovi bliže završetku, nakon koordinaci­je pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduard Gelešić sa suradnicim­a i ostalim predstavni­cima obišli su kompletno gradilište buduće šetnice, koja je ukupne dužine od 1200 metara, a širine 3 metra. U ovoj će se godini završiti radovi na postavi pješačkih rubnjaka i završetka hodne površine kamenim agregatom u visini potrebnoj za postavu asfaltnog zastora, koji će biti izvršen u sljedećoj godini, te opločenje staze prema paviljonu i spomeniku Parka 56 bojne.

Krak koji se proteže od pješačkog mosta do bazena ove će godine biti izveden i sa završnom obradom nosivog sloja asfalta. U sklopu radova na šetnici završeni su i radovi na uređenju dva pješačka mosta, i to pješačkom mostu prema Moslavačko­j ulici, kao i mostu prema bazenu. U projekt je u ovoj godini zajedno s Hrvatskim vodama uloženo više od 1,500.000 kn, a za sljedeću godinu planira se ulaganje od još 1,500.000 kn, kojim će se obuhvatiti kompletno asfaltiran­je hodnih površina šetnice, izgradnja nove LED rasvjete i ugradnja urbane opreme. Završetkom radova na trećoj dionici šetnice ostvaruju se preduvjeti i za daljnju gradnju pješačko-biciklisti­čkih staza, posebno prema Kutinskoj Slatini u dužini od 2,5 km, tako da će ukupna dužina pješačko-biciklisti­čkih staza u Gradu Kutini biti više od 10 km, od centra Repušnice na zapadu do Petrokemij­e na istoku i Kutinske Slatine na sjeveru.

 ??  ?? Uređena su i dva pješačka mosta među kojima je i most prema Moslavačko­j ulici
Uređena su i dva pješačka mosta među kojima je i most prema Moslavačko­j ulici

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia