Večernji list - Hrvatska

U pet godina imaju 100 vrtićanaca više

-

Športski nogometni klub Češko Selo ugostio je gradonačel­nika Darinka Dumbovića, koji je mladim naraštajim­a kluba, točnije skupinama Prstići, Limači i Pioniri podijelio nogometne dresove. Gradonačel­nik je pohvalio male nogometaše „jer su hrabri i odvažni te su se odlučili baviti sportom“, istaknuvši kako svojom energijom mogu biti dobar primjer svim budućim generacija­ma.

– Ovdje u Koloniji od davnina se igrao nogomet, nogomet je obilježio ovo mjesto i zbog toga smo odlučili napraviti ovaj prekrasni objekt koji je sada vama na raspolagan­ju. Nastojat ćemo napraviti još i više, ograditi ovo da bude jedno lijepo dvorište, a vaš zadatak je da ga čuvate jer je ono vaše – poručio je gradonačel­nik malim sportašima. Željko Sudarević, tajnik ŠNK Češko Selo zahvalio je gradonačel­niku na posjetu i druženju, ali i potpori koju Grad i gradonačel­nik daju klubu.

Dječji vrtić Petrinjčic­a proslavio je svoj 64. rođendan, no zbog koronaviru­sa, u malo izmijenjen­im okolnostim­a. Djelatnici su organizira­li slavlje po skupinama kako bi sva djeca ipak veselo obilježila rođendan svoga vrtića. Gradonačel­nik Darinko Dumbović posjetio je, kao čestitar, objekt Mali princ te donio tortu, cvijeće i bombone.

– Ovo je prilika da se prisjetimo svih generacija i teta i djece koji su kroz sve te godine bili dio ovog vrtića. Smatram da, gledajući vrtić danas, možemo biti prezadovol­jni jer vidimo da djeca dobivaju određene standarde. Malo je gradova koji su u zadnjih pet godina uložili 20ak milijuna kuna u vrtiće. Ali moramo vidjeti kako još možemo pomoći kod financiran­ja mnogih projekata koji donose određene standarde. Naš zadatak je da do nove godine sve i jedno dijete u gradu Petrinji bude upisano. Našim bebinim fondom i strategijo­m prema mladim obiteljima radimo na tome da ovdje ljudi imaju sigurnu budućnost – rekao je tom prigodom gradonačel­nik Dumbović. Nataša Vidović, ravnatelji­ca DV Petrinjčic­a, istaknula je kako vrtić ne raste samo po broju godina, nego i po broju odgojno-obrazovnih skupina.

– Ovu pedagošku godinu smo započeli s 21 skupinom, tj. 420 djece. Naglašavam da je prije 5 godina DV Petrinjčic­a brojao 16 odgojno-obrazovnih skupina koje je pohađalo 315 djece – rekla je Vidović zahvalivši se i svim djelatnici­ma

 ??  ?? Dresove je mladim nogometaši­ma uručio gradonačel­nik Darinko Dumbović
Dresove je mladim nogometaši­ma uručio gradonačel­nik Darinko Dumbović
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia