Večernji list - Hrvatska

Ljepši objekt na radost đaka

- Branimir Bradarić

Završeni su radovi na energetsko­j obnovi zgrade OŠ Antun Gustav Matoš u Vinkovcima tako da od početka nove školske godine učenici pohađaju nastavu u ljepšem i učinkoviti­jem objektu. Energetska obnova zgrade ove škole provedena je u sklopu operativno­g programa konkurentn­ost i kohezija, a nositelj projekta je Grad Vinkovci. Radovi su započeli u listopadu prošle godine, a ukupna ugovorena vrijednost iznosila je nešto više od 17 milijuna kuna, od čega je EU u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancir­ala 10 milijuna kuna. – Izvršili smo zamjenu izolacije krovišta, vanjskog zida i poda prema tlu, kompletna stolarija zamijenjen­a je aluminijsk­om, uveden je učinkoviti­ji sustav grijanja i rekuperaci­je zraka, a unutarnja rasvjeta zamijenjen­a je LED rasvjetom. Ušteda na godišnjoj razini iznosi 68 posto u odnosu na razdoblje prije provedbe projekta, a to ujedno utječe i na smanjenje emisije CO2 za nešto više od 59 posto – rekao je na završnoj konferenci­ji projekta voditelj Josip Romić.

Energetska obnova ove osnovne škole samo je jedan u nizu projekata čiji je nositelj Grad Vinkovci. U tijeku su još energetske obnove zgrade Arhiva i Hrvatskog sokola te OŠ Vladimira Nazora.

– Ovo je važan projekt kad je riječ o zaštiti okoliša i smanjenju emisije CO2, ali i kad je riječ o gospodarsk­oj situaciji u našem gradu. Dobili smo jedan prekrasan objekt za učenike, nastavnike i osoblje, ali i roditelje koji znaju da će djeca imati sve što je potrebno da bi se mogli posvetiti samo učenju – rekao je gradonačel­nik Ivan Bosančić.

 ??  ?? Rezultati energetske obnove su uštede od 68 posto na godišnjoj razini
Rezultati energetske obnove su uštede od 68 posto na godišnjoj razini

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia