Večernji list - Hrvatska

Mladi virski ribolovci Roko Begonja i Tamara Čavrag prvaci Hrvatske

VIR Državno prvenstvo u sportskom ribolovu štapom s obale za mlađe kategorije

- Frane Šarić

Sretnu vijest s Državnog prvenstva u sportskom ribolovu štapom s obale za mlađe kategorije prva je saznala mama Vesna: nazvao ju je novi prvak Hrvatske, njezin sin i udičar ŠRD Vir Roko Begonja. Gotovo u istom trenutku predsjedni­ca virskog ŠRD-a Elizabeta Fumić povukla se u Konobu kod Spavalice kako bi prikrila suze radosnice. Bio je to spontani izljev emocija koje su tijekom dva natjecatel­jska dana Državnog prvenstva, održanog u subotu i nedjelju (10. i 11. listopada) na otoku Viru, bile suspregnut­e i odložene za kraj natjecanja. Novi prvak Hrvatske jedini je na koncu bio posve pribran iako mu je lice na kraju natjecanja,osim kiše, okupala svježina čiste sreće, izvijestil­i su nas iz virske lokalne uprave.

Prvi put na Viru pa medalje

– Presretan sam, prezadovol­jan i napokon se osjećam nekako oslobođen. Nosio sam teret nedjeljnog natjecanja cijelu subotnju noć jer zbog golemog uzbuđenja nisam mogao zaspati. Bio sam vodeći ribolovac nakon prvog dana natjecanja, a tu sam poziciju želio zadržati. Bio je to pritisak s kojim sam se morao nositi – kaže novi hrvatski šampion Roko. Drugi dan natjecanja donio je virskom ribolovcu nešto skromniji ulov nego prethodni kada je pomeo svoj sektor i ostatak nacionalne ribolovne elite. U nedjelju je uhvatio gotovo trostruko manje, 393 grama ribe (ranije 1133 grama), ali bio je to najbolji ulov u sektoru i drugi najbolji u nedjeljnom ribolovu, pa mu zlato i najviše postolje nisu mogli pobjeći. ŠRD Vir je prvi put u povijesti dobio prvaka Hrvatske, ističu s Vira. – Zaista sam presretan. Na Viru sam od prvog dana kada je pokrenuta škola udičarenja, što znači kako od tada svi radimo za ovaj trenutak. Vidjeti našu klupsku predsjedni­cu Elizabetu da plače, zato nam je svima bio najljepši osjećaj – iskazuje Begonja radost u ime svih članova virskog ŠRD-a. Da sreća bude još veća, zlato je pripalo i virskom paru Begonja i Tamara Čavrag u ekipnoj konkurenci­ji, pa je praktički sve što sja poput sunca, ostalo na zlatnom otoku. Roko doma nosi dva, a Tamara jedno zlato.

– Jako sam uzbuđena, ovo je najljepši i najbolji trenutak od početka rada u klubu. Sve je na dvodnevnom natjecanju stalo u ovaj trenutak. Teško je opisati stanje sreće koje svi osjećamo – kaže Tamara.

Virski par ribolovaca bio je najbo

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia