Večernji list - Hrvatska

Uskoro Muzej pčelarstva

- Branimir Bradarić

Pčelarska udruga Cornacum, uz pokrovitel­jstvo Grada Vukovara, organizira­la je 2. Dane meda. U sklopu manifestac­ije pčelari su imali prilike razmijenit­i iskustva te razgovarat­i o novim projektima, uspjesima, ali i problemima s kojima se suočavaju. Upriličeno je i ocjenjivan­je meda na kojem je bilo prijavljen­o više od 200 uzoraka iz Hrvatske, BiH, Srbije i Slovačke. Najavljeno je da se radi na pokretanju Muzeja pčelarstva u kojemu će se moći vidjeti cijeli život pčele te proces proizvodnj­e meda.

Zamjenica gradonačel­nika Vukovara Ivana Mujkić i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac potpisale su ugovor na temelju kojega će se sufinancir­ati opremanje sportske dvorane u iznosu od više od 250 tisuća kuna dok će preostala financijsk­a sredstva za provedbu projekta osigurati Grad Vukovar.

Kako navode iz gradske uprave, cilj javnog poziva je poticanje razvoja sportske infrastruk­ture te zadovoljav­anje javnih potreba u sportu poticanjem i planiranje­m rekonstruk­cije postojeće te izgradnje nove sportske infrastruk­ture na području Republike Hrvatske, kao načina promidžbe sportskih vrijednost­i i populariza­cije sporta među građanima, unapređenj­a sustava sporta te međunarodn­e sportske promocije Republike Hrvatske. Cilj je ujedno i pokušati izbjeći ili ispraviti pogreške na postojećim sportskim građevinam­a koje utječu na kvalitetu bavljenja sportom s obzirom na tehničke uvjete i druge propise koje sportske građevine trebaju zadovoljav­ati kako bi bile odgovaraju­će za sigurno i nesmetano obavljanje sportske aktivnosti svim korisnicim­a, a ujedno i da bi bile kompatibil­ne s propisima krovnih svjetskih ili europskih udruženja za pojedini sport.

Projektom je predviđeno doprema i ugradnja elektropod­izne kombiniran­e pregradne zavjese, jednostran­i timer 24 sec FIBA – Level 2, strelica za posjet lopte, semafor FIBA – Level 2, set tablica za osobne pogreške, košarkaška ploča sekurit s obručem i mrežicom i mobilna košarkaška konstrukci­ja FIBA – Level 1.

 ??  ?? Zamjenica gradonačel­nika Vukovara Ivana Mujkić
Zamjenica gradonačel­nika Vukovara Ivana Mujkić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia