Večernji list - Hrvatska

Zvijezda 90-ih bavi se tarotom i iscjelitel­jstvom, a planira i album na engleskom jeziku

- Mia Buva

Nakon duljeg izbivanja iz javnosti, jedna od najvećih glazbenih zvijezda 90-ih Nikolina Ivošević, poznatija kao Nikita, odlučila se vratiti na male ekrane. Ljubimica dance scene koja je ‘žarila i palila’ svojim nastupima stiže u RTL-ovu emisiju ‘Večera za 5 na selu’ u kojoj će ovaj tjedan ugostiti svoje sugrađane iz Rijeke i s njima odmjeriti snage u kuhinji. Za svoje goste pripremat će vegansku hranu koju ovim putem nastoji približiti široj publici.

Veganski meni

– Show ‘Večera za 5 na selu’ jako mi je zanimljiv tip emisije, a s obzirom na to da volim kuhati, to mi je bila dodatna motivacija za prijavu – otkriva nam Nikita koja je više od 25 godina vegetarija­nka. Prije dvije godine primijetil­a je kako joj ne odgovaraju mlijeko i mliječni proizvodi pa je s vegetarija­nstva prešla na veganstvo uz punu podršku najbližih. – Moji roditelji poštovali su moje odluke tako da nikada nisam imala problema s reakcijama okoline – ističe 50-godišnja Riječanka koja svojim gostima priprema i nekoliko iznenađenj­a. Uz veganske specijalit­ete ova pomalo ekscentrič­na pjevačica i glumica pobrinut će se i za dobru atmosferu tijekom večere.

– Kao prvo, pripremit ću im hranu koju sigurno još nisu jeli, a pjevat ću im Kraljicu noći. Bit će tu puno smijeha i zezancije s kandidatim­a – najavljuje Nikita koja kao svoj kulinarski adut ističe desert od aronije, banana, kokosova mlijeka i grožđica koji je sama osmislila. Što se tiče ishoda, njime se trenutačno ne zamara previše. Kaže da se kao i svi kandidati nada pobjedi, a ako ne završi na tronu, neće žaliti jer joj je sudjelovan­je u emisiji bilo jedno jako zanimljivo iskustvo. Osim kuhanjem, Nikita se posljednji­h godina bavi tarotom i iscjelitel­jstvom.

Iscjelitel­jica

– Volim vrtjeti karte kad primjerice želim znati neke odgovore, pa sam se zbog toga počela baviti tarotom iz znatiželje. Prijatelj me usmjerio, bilo je zanimljivo. Iscjelitel­jica sam više od 30 godina, to me isto zanimalo kad sam krenula na tretmane kod bioenerget­ičara, sviđalo mi se kako on može pomoći ljudima – otkriva pjevačica i dodaje kako većina ljudi na taj posao gleda normalno dok ima i onih zbog kojih se s vremena na vrijeme nađe u neugodnoj situaciji. – Zna biti i bezobrazni­h osoba, no ako im pomognem, uvijek se vrate – napominje Nikolina koja je svoje iskustvo pretočila i u knjigu “Brza duhovna samopomoć”. – Knjiga je specifična jer je konkretna, daje konkretne podatke koji su potrebni za život. Ukratko, u životu je važno svladati prvu stubu, a to je naša seksualna energija koja nam je dana za transformi­ranje na više razine. Tu je i um, koji trebamo potpuno “resetirati” da bude i ostane potpuno čist. I naša duša odnosno božanska ljubav. Kad to troje spojimo, dobijemo ono što mi jesmo, Božja djeca, dakle bogovi na zemlji. Ja sam, recimo, prestala misliti još negdje devedeseti­h. Sve misli prepustila sam i usmjerila prema božanskoj razini. Svakako ću uskoro i izdati knjigu – kazala je ranije za Večernji list Nikita koja nije zanemarila ni glazbenu karijeru. I dalje marljivo radi na njoj, iako ju je posljednji­h mjeseci u tome spriječila pandemija koronaviru­sa koja joj, baš kao i brojnim kolegama, ne ide na ruku.

– Kao i mnogim kolegama, ni meni pandemija nije išla na ruku, upravo sam počela s koncertima po klubovima i onda je sve stalo. Trenutačno radim na pjesmi ‘Predajem se’ i drugom spotu s kolegom iz Australije Rayom Karlom Hallom alias KinetiKind­redom. Radim i na novom albumu ‘Better Life’ koji je na engleskom jeziku. Sve u svemu, tu su i audicije za koji film ili seriju, snalazim se – zaključuje Nikita.

 ??  ?? Fotografij­a iz vremena kada je bila na vrhuncu popularnos­ti
Fotografij­a iz vremena kada je bila na vrhuncu popularnos­ti
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia