Večernji list - Hrvatska

Gavranović­eva je jedina želja bila završiti karijeru u Dinamu

Sjajni napadač otišao je pa se vratio u Dinamo, sad zabija kao na traci

- Robert Junaci

oslobođen svih tih briga, krenuo je sjajno u sezonu, u subotu je protiv Gorice zabio hat-trick, prvi otkako je u Dinamu, u 3:2 pobjedi zabio je krasan volej, pa rutinski glavom, a onda sjajnom reakcijom na prvoj vratnici pogodio u suprotni kut.

Bio mu je to 96. nastup u natjecatel­jskim utakmicama u Dinamu i 36. pogodak. Još mu treba 14 utakmica i dostići će brojku od 110 nastupa koliko je imao za Zürich, Rijeku je već ‘prestigao’, tamo je igrao u 80 susreta, ali još treba stići rezultat po broju postignuti­h pogodaka, za momčad s Rujevice strijelac je bio 40 puta.

Ne sumnjamo da će uskoro po svim tim brojkama u njegovoj karijeri Dinamo biti na prvom mjestu.

Zabio već 11 golova

Nakon tri spomenuta pogotka u 3:2 pobjedi nad Goricom vodeći je strijelac prve HNL, stigao je do brojke sedam, prvi pratitelj do jučer mu je bio upravo Goričin Mudrinski koji je također jednom bio strijelac u tom derbiju vodećih momčadi i sad ima šest pogodaka.

No nije Mario zabijao samo u Dinamu, povratkom u momčad plavih ponovno je pozvan u reprezenta­ciju Švicarske, dobio je priliku igrati protiv Hrvatske i postigao je pogodak u 2:1 pobjedi naše reprezenta­cije, potom je protiv Španjolske igrao simbolične četiri minute, ali je zato protiv velike Njemačke u Ligi nacija bio pravi majstor, dvaput je matirao kapetana Manuela Neuera, po mnogima najboljeg vratara svijeta. Dakle, ove sezone zabio je već 11 golova.

Dinamo sad ima samo dva središnja napadača, njega i Brunu Petkovića, dva vrhunska igrača i kojeg god Mamić stavi, teško će pogriješit­i. Doduše, u ovom trenutku Gavranović je u neusporedi­vo boljoj formi od Petkovića (jedan pogodak), ali njih dvojica mogu igrati i zajedno, već smo i to viđali. No bude li Mamić za Feyenoord, s kojim plavi u četvrtak otvaraju Europsku ligu, složio taktiku s jednim središnjim napadačem, raspoložen­i Gavranović trenutačno je u prednosti.

 ??  ?? MARIO GAVRANOVIĆ U sjajnoj je formi - zabio Hrvatskoj, pa dva gola Njemačkoj, pa tri Gorici
MARIO GAVRANOVIĆ U sjajnoj je formi - zabio Hrvatskoj, pa dva gola Njemačkoj, pa tri Gorici
 ??  ?? NEUER je od Gavranović­a u srazu reprezenta­cija primio dva gola
NEUER je od Gavranović­a u srazu reprezenta­cija primio dva gola

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia