Večernji list - Hrvatska

Zubčić otvorio sezonu 12. mjestom u Söldenu

- (E. Džindo)

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić otvorio je novu sezonu Svjetskog kupa 12. mjestom u veleslalom­u u austrijsko­m Söldenu. Iako smo očekivali nešto bolji plasman čovjeka koji je prošlu sezonu završio kao treći veleslalom­aš svijeta, treba naglasiti da ledenjak u Söldenu Zubčiću nikad nije odgovarao. Ovim plasmanom je, naime, izjednačio svoj najbolji rezultat u tradiciona­lnom poprištu prve utrke sezone iz 2015., a osim tog i ovog ovosezonsk­og plasmana pet puta ostajao je bez bodova (tri puta nije uspio dohvatiti drugu vožnju, a dva je puta izletio).

Filip nije imao sreće ni prije početka utrke. Na izvlačenju utrke dobio je startni broj dva, ali čelnici iz FIS-a prije izvlačenja brojeva nisu shvatili da dva skijaša dijele sedmo mjesto prema rang-ljestvici veleslalom­aša pa su se startni brojevi morali ponovno izvlačiti i Zubčić je u drugom izvlačenju dobio broj pet.

Što se tiče same utrke, u obje vožnje postojao je svojevrsni obrazac Zubčićevih nastupa. U obje je po prolaznim vremenima bio među pet najboljih skijaša u prvom i posljednje­m dijelu staze, dok mu je u oba spuštanja veliki problem pravio početak strmine na srednjem dijelu staze. Bilo je tu previše driftanja, a na nekim zavojima nije dovoljno brzo uspio prebaciti težište s jedne na drugu skiju. Utrku su, inače, obilježila velika iznenađenj­a jer su se na postolju našla tri skijaša iz druge jakosne skupine. Svoju prvu pobjedu karijere ostvario je 20-godišnji Norvežanin Lucas Braathen, a na postolju su mu se pridružili Švicarci Marco Odermatt i Gino Caviezel.

 ??  ?? FILIP ZUBČIĆ strmina mu je u obje vožnje bila problem
FILIP ZUBČIĆ strmina mu je u obje vožnje bila problem

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia