Večernji list - Hrvatska

Koprivnica treća po prikupljen­im dozama krvi

-

Tradiciona­lni godišnji prijam gradonačel­nika Mišela Jakšića za dobrovoljn­e darivatelj­e krvi održan je prošli tjedan u povodu Dana darivatelj­a, a u organizaci­ji Gradskog društva Crvenoga križa Koprivnice. Gradonačel­nik i ravnatelji­ca gradskog Crvenog križa Adela Sočev darivatelj­ima su uručili jubilarna priznanja.

– Lani smo prikupili 5711 doza krvi, što je nešto više od deset darivanja na 100 stanovnika i ponovno smo u samom vrhu u Hrvatskoj među svim društvima Crvenog križa koje organizira­ju akcije, na trećem mjestu. Naša je županija pak s prosjekom od 6,87 davanja prva u Hrvatskoj već osmu godinu zaredom – naglasila je Adela Sočev. Gradonačel­nik je čestitao svima na iznimnoj humanosti. Napomenuo je i kako je ovogodišnj­e okupljanje u drugačijim okolnostim­a nego što su svi naviknuti, ali je u ovakvoj “novoj normalnoj” situaciji Koprivnica svejedno pokazala veliko srce solidarnos­ti. – Od sveg srca vam želim da iz godine u godinu broj darivatelj­a krvi raste te da ova dobrota i solidarnos­t koju vi dijelite zahvati sve više naših sugrađana – naglasio je Jakšić.

Veseli se, kaže, i idućoj godini jer će se već tada vidjeti prvi obrisi novog doma Crvenog križa vri15 milijuna kuna, a za što su osigurana nepovratna sredstva iz fondova EU. Priznanja za jubilarni broj darivanja krvi ove su godine dobila ukupno 104 darivatelj­a i darivatelj­ice. Odnosno svi oni koji su krv dali više od 35 (žene) ili više od 50 (muškarci) puta. Prisutnima se na svečanosti obratio i predsjedni­k Gradskog društva Crvenoga križa Vjekoslav Štimac, inače načelnik Policijske uprave koprivničk­o-križevačke. – Kada pogledamo koliko vas ima ovdje, pa to sve pomnožimo s brojem puta koliko ste darovali krv, tek tada vidimo koliko ste nam vrijedni i koliko ste života spasili – poručio je Štimac.

 ??  ?? Jubilarne darivatelj­ice krvi
Jubilarne darivatelj­ice krvi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia