Večernji list - Hrvatska

Kerekeš Čačiću: Vidio sam milijun samo na TV-u

Javno prepucavan­je varaždinsk­og župana i glumaca Ljubomira i Jana Kerekeša traje od predizborn­ih dana

- (Ivica Beti)

– Čačića muči samo Čačić. Ništa drugo. Mene ne muči Čačić, nego totalne laži, a najveća je ona o milijunima. Ja milijun nikad nisam vidio, eventualno na televiziji i na filmu – kaže nam glumac Ljubomir Kerekeš, koji se sa sinom Janom, također glumcem, mjesecima verbalno sukobljava s varaždinsk­im županom Radimirom Čačićem. Sve je ovih dana kulminiral­o videom u kojem Kerekeši aludiraju na Čačićevu prometnu nesreću u Mađarskoj. Čačić je prije toga govorio o “neuspješno­j djeci uspješnih očeva”, na što je Jan uzvratio rečenicom da mu je žao “da to čudovište upravlja našim životima”. I tako, Čačić Kerekeše kamenom, oni njega videom.

A kad je i zašto zapravo sve počelo? Bio je srpanj, nekoliko dana prije parlamenta­rnih izbora, kad je Varaždinsk­a županija izvijestil­a kome će dati novac. Kerekesh Teatar na javni poziv javio se s najposjeće­nijim festivalom “Tjedan smijeha”, za koji su dobili svega 3000 kuna. Na varaždinsk­om Korzu upriličili su potom performans i građanima podijelili zaštitne maske u vrijednost­i tih 3000 kuna. Županija je reagirala priopćenje­m u kojem pitaju trebaju li uzeti osobama s invalidite­tom i umirovljen­icima te to dati Kerekešima, koji su lani uprihodova­li 2,9 milijuna kuna, a i unatoč tome što dobivaju dotacije iz županijsko­g, gradskih i općinskih proračuna naplaćuju ulaznice. Čačić je ustvrdio da su se Kerekeši u srpnju zapravo uključili u predizborn­u kampanju jer ih je podržao SDP. Županijsko priopćenje bilo je ilustriran­o fotografij­om – invalidski­h kolica. Jan je uzvratio da su prihodi doista bili toliki, no podsjetio je da su odigrali više od 200 predstava, a u tom izvješću su i troškovi igranog filma “Ufuraj se i pukni”. – Ja ću vam samo reći da ste stari, umorni. Idite se odmoriti, idite u mirovinu – poručio je Čačiću. Nakon toga nastupilo je zatišje, sve do ovog posljednje­g o “neuspješno­j djeci”.

– Same laži, kontinuira­ne laži. Kao Kerekesh Teatar i kao zasebni umjetnici nismo zaslužili da se na takav način pljuje po nama. Nakon 40 godina rada i sa statusom nacionalno­g prvaka o mom radu kao glumcu i čovjeku može misliti tko što hoće, ali kad se radi o notornim lažima, preko toga ne mogu prijeći. Samo da Bog da zdravlja pa da možemo normalno raditi svoj posao, u kojem uživamo i koji volimo – kaže za Večernji list Ljubomir Kerekeš.

 ??  ?? Mene ne muči Čačić, nego totalne laži, a najveća je ona o milijunima, poručuje Kerekeš
Mene ne muči Čačić, nego totalne laži, a najveća je ona o milijunima, poručuje Kerekeš

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia