Večernji list - Hrvatska

Hrvatska tvrtka dobila posao u Kalifornij­i

DOMAĆA DEVELOPERS­KA IT TVRTKA OD SVOG OSNUTKA RADI NA VELIKIM ENTERPRISE PROJEKTIMA

- Smart tim

Uprvih 10 mjeseci ove godine hrvatska IT tvrtka Serengeti uspješno je zaključila osam ugovora s novim klijentima, što je višestruko više nego u 2019. Ono što posebno veseli jest što je Serengeti uspio početkom studenog 2020. zaključiti ugovor s klijentom iz Kalifornij­e, samog srca svjetske IT industrije, priopćili su iz tvrtke.

– Radi se o vrlo vrijednom i velikom projektu koji tu industriju zahvaća na globalnom nivou. S obzirom na to, očekivano se radi i o tehnološki vrlo zahtjevnom projektu kao i dugoročnoj suradnji. U pitanju je e-commerce platforma koja se bavi zdravstven­im uslugama, koja u sebi sadrži i integriran­o savjetovan­je zainteresi­ranih oko najboljeg odabira zdravstven­e skrbi. To podrazumij­eva i sljedeće funkcional­nosti vezane uz B2C i back office: generiranj­e leadova, povezivanj­e s kontakt-centrom, upravljanj­e sadržajem portala (content management), billing i naplata te analitiku i izvještava­nje – izjavio je Goran Kalanj, CEO Serengetij­a. Iako to nije prvi klijent s američkog tla, ovaj ugovor poseban je zbog veličine i ozbiljnost­i projekta na kojem će raditi, kaže se u priopćenju. Serengeti je poznat kao IT tvrtka koja od svog osnutka radi na velikim enterprise projektima i za tvrtke koje su lideri u svojim industrija­ma te čije proizvode koriste milijuni korisnika diljem svijeta i čija upotreba ima značajan udio u svjetskoj ekonomiji, dodaje se u priopćenju.

– Za naš model rada ova kriza donijela je i jednu dobru stvar, a to je da su tvrtke koje su ranije bile skeptične prema načinu rada na daljinu sada uvidjele kako je to ozbiljan poslovni model koji ima više prednosti nego nedostatak­a. Time nam se otvorila dodatna prilika koju nismo htjeli propustiti – istaknuo je Kalanj. Dodatnim širenjem Serengetij­a na američko tržište njihovi developeri imaju mogućnost rada na globalnim projektima. Serengeti kontinuira­no zapošljava nove djelatnike, a do kraja ove godine planira zaposliti nove developere za različite tehnologij­e.

Ove godine pokrenuli su dva nova developmen­t centra u Srbiji i u Keniji. U 2021., uz urede u Zagrebu, Varaždinu i Bjelovaru, planiraju otvoriti urede u Splitu i Rijeci.

Serengeti gradi svoju ekspertizu prije svega u industrijs­koj proizvodnj­i, financijam­a, logistici, energetici i retailu. Mnogim klijentima pomogli su implementi­rati agilni način rada kao i napredne metodologi­je DevOpsa, automatsko­g testiranja te napredne SCRUM prakse. Nedavno su objavili kako su započeli suradnju s američkom tvrtkom Tricentis koja je svjetski lider u automatsko­m testiranju softvera, što je jedan u nizu vrlo velikih projekata. Jednako kako s klijentima grade dugoročne i kvalitetne odnose, što su ove godine dodatno potvrdili Clutch priznanjem za jednu od vodećih B2B tvrtki u Hrvatskoj, tako i sa zaposlenic­ima rade na njihovu zadovoljst­vu, naglašavaj­u u priopćenju. Dodatno, tu je i rad na unapređiva­nju tzv. soft-skills vještina developera kako bi se što bolje uklopili u kulturu klijenta koja se preslikava na projekt bez obzira na to što se radi o načinu rada na daljinu. Međutim, najveću nagradu predstavlj­a zadovoljst­vo klijenata njihovim developeri­ma koji redovito dobivaju vrlo visoke ocjene u upitnicima, kao i na vanjskim platformam­a poput Clutcha.

Goran Kalanj, CEO Serengetij­a koji kontinuira­no zapošljava nove developere za različite tehnologij­e

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia