Večernji list - Hrvatska

Spektakula­rno esport natjecanje za najvještij­e nogometne gamere

Svi prijavljen­i igraju u ime s jednog od klubova koji sudjeluju u projektu Dinama, Hajduka, Osijeka i Rijeke – i to u Ultimate Team modu unutar igre FIFA 21 na konzoli PlayStatio­n 4

-

Dugogodišn­ji sponzor hrvatskog nogometa Hrvatski Telekom pokrenuo je projekt pod nazivom Hrvatski Telekom e-Liga. Riječ je o esport natjecanju u kojem sudjeluju svi zaljubljen­ici u nogomet, koji u virtualnoj areni odmjeravaj­u snage igrajući u ime svojih omiljenih hrvatskih klubova. Svi prijavljen­i igraju u ime s jednog od klubova koji sudjeluju u projektu - Dinama, Hajduka, Osijeka i Rijeke – i to u Ultimate Team modu unutar igre FIFA 21 na konzoli PlayStatio­n 4 Prijave za Hrvatski Telekom e-Ligu započele su 22. listopada. Osam najboljih gamera će igrati ligu unutar odabranog kluba. Dvoje najboljih natjecatel­ja će, zajedno s igračima odabranog nogometnog kluba, predstavlj­ati klub u finalnom natjecanju koje će biti održano 19. i 20. prosinca 2020. Pobjednika tog natjecanja očekuje vrijedna nagrada - PlayStatio­n 5.

„Velika nam je čast biti partner odabran od strane Hrvatskog Telekoma kako bismo zajednički­m snagama omogućili talentima hrvatskog esporta natjecanje u ime najboljih hrvatskih nogometnih klubova“istaknuo je Nikola Stolnik, osnivač i direktor Good Game Globala, tvrtke partnera u projektu e-Liga.Uz klubove Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek, partneri projekta su Samsung i Sofa Score. U vrlo kratkom roku esport turnir Hrvatskog Telekoma izazvao je uistinu velik interes zaljubljen­ika u nogomet. Na turnir se prijavilo gotovo 900 igrača koji su dosad s četiri kluba - Dinamom, Hajdukom, Osijekom i Rijekom odigrali 124 kvalifikac­ijske utakmice tijekom kojih su natjecatel­ji zabili 613 golova, čak 444 gola više nego Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji, te razmijenil­i više od 5.000 međusobnih poruka na Discordu. Na online kanalima HT e-Lige utakmice su pogledane 44.250 puta.

U razigravan­ju e-Lige sudjeloval­o je 128 igrača, a 29. studenoga saznat će se kojih najboljih 32 igrača će sudjelovat­i u završnici turnira. Sve aktualnost­i iz samog natjecanja dostupne su na Facebook stranici i Instagram profilu Hrvatski Telekom e-Lige, dok se sve ostale informacij­e mogu pronaći na web-stranicama Hrvatskohg Telekoma (www. hrvatskite­lekom.com). Snimke svih utakmica kroz natjecanje gledatelji će moći pogledati na YouTube kanalu Hrvatskog Telekoma.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia