Večernji list - Hrvatska

GRUNTEK ILI FARMVILLE U STVARNOM ŽIVOTU

AGRIVI PRIVUKAO NOVIH 30,2 MILIJUNA KUNA INVESTICIJ­A ZA DALJNJE ŠIRENJE

-

U Zagrebu je pokrenut projekt Gruntek koji korisnicim­a pruža digitalno rješenje uzgoja organskog domaćeg povrća u svega nekoliko klikova. Za razliku od nekoć popularne igre Farmville, vrtovi Grunteka su stvarno iskustvo digitalnog svijeta i nalaze se sat vremena vožnje od Zagreba, u okolici Čazme. Na web stranici www. mojgruntek.hr korisnici osmišljava­ju svoj vrt. Webstranic­a ujedno je i aplikacija. O pripremi vrta, sadnji i ekološkom uzgoju brine se tim iskusnih poljoprivr­ednika – „gruntovčan­a“pod vodstvom Vjekoslava Budaneca, predsjedni­ka Zajednice udruga hrvatskih povrćara. Iza Grunteka stoji tvrtka Yachtmaste­r Group.

Agrivi, domaća agrotehnol­oška tvrtka koja je razvila globalno vodeću platformu za upravljanj­e poljoprivr­ednom proizvodnj­om, osigurala je dodatno financiran­je, i to 30,2 milijuna kuna u seriji A financiran­ja, čiji su nositelji investicij­ski fond South Central

Ventures (SCV) te Europski investicij­ski fond (EIF) i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR). Uz njih, u ovom krugu financiran­ja sudjeloval­i su i fondovi Fil Rouge Capital i AgriTech Hub. Spomenuta će sredstva pomoći tvrtki Agrivi da proširi svoj tržišni doseg na ključna europska tržišta i SAD.

Rješenje tvrtke Agrivi jedna je od najkomplet­nijih platformi za upravljanj­e poljoprivr­ednom proizvodnj­om globalno i pomaže poljoprivr­ednim gospodarst­vima te poljoprivr­edno-prehramben­im tvrtkama u ostvarivan­ju ekonomski i ekološki održive poljoprivr­edne proizvodnj­e.

Portfelj korisnika znatno je narastao i danas uključuje brendove kao što su Nestlé, Driscoll’s, Kimberly-Clark i BNP Paribas.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia