Večernji list - Hrvatska

Na ispraćaju Mustafe samo obitelj

- Sara Smojver

Nakon što je protekle nedjelje regiju obišla vijest da je glumac Mustafa Nadarević preminuo u 78. godini nakon borbe s karcinomom pluća, sada se zna da će se posljednji ispraćaj velikog glumca održati u najužem krugu obitelji na Krematorij­u na zagrebačko­m Mirogoju.

Želio je skromno

Vrijeme ispraćaja još se ne zna, ali poznato je da je Nadarević izrazio želju da se njegov posljednji ispraćaj odvije skromno i s najbližima. O njegovoj smrti na Facebooku prvi se oglasio glumac Moamer Kasumović. “Zbogom, dragi moj Muice”, napisao je kratko u nedjelju, na dan Mustafine smrti. Uslijedili su brojni komentari puni nevjerice i izraza sućuti, a reakcije su počele pristizati iz cijele regije. Nadarević je dugo imao zdravstven­e probleme, a početkom ove godine javnosti je otkrio da boluje od zloćudne bolesti te se uključio u kampanju “Udahni za život”.

– Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest – kazao je tada i upozorio sve pušače koliko je važno na vrijeme otići liječniku.

– Mogu im poručiti da ne budu primitivni kao ja, da se ne plaše doktora. Meni je doktor još kao malom djetetu bio “jao”, od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede, jer onda je izlječivos­t vrlo blizu – rekao je glumac. U veljači je stigla vijest da se nakon terapije zračenjem osjećao bolje, a kada je zbog pandemije koronaviru­sa snimanje serije “Lud, zbunjen, normalan” prekinuto u Sarajevu, vratio se u Zagreb. Iza Mustafe ostaje troje njegove djece – kćeri Nađa i Nana te sin Aša. Nađu je dobio u prvom braku s njezinom majkom Jasnom, koja se nakon rastave od Mustafe s kćeri preselila u Ameriku. U drugom braku, sa Snježanom, Mustafa Nadarević dobio je kćer Nanu i sina Ašu. Nana i Aša žive u Zagrebu. S trećom suprugom Slavicom Radović Nadarević bio je u braku dvadeset godina. Ona je 7. lipnja 2012. godine preminula u Ljubljani nakon duge i iscrpljuju­će borbe sa zloćudnom bolešću.

Upoznao ju je u ozbiljnim godinama i vjerovao da je njegova srodna duša, a vjenčali su se nekoliko mjeseci prije njezine smrti.

Teški dani

Odlučili su se na to kad su već oboje slutili da se bliži njihov fizički rastanak. Živjeli su na relaciji Zagreb – Ljubljana – Sarajevo, gdje je Mustafa Nadarević provodio po nekoliko mjeseci zbog snimanja serije “Lud, zbunjen, normalan”, u kojoj je igrao Izeta Fazlinović­a, a često su i surađivali jer je Slavica bila kostimogra­fkinja. Svi koji su ih poznavali o njima su govorili kao o skladnom paru koji je zajedno ljetovao i često igrao golf i tenis.

– Brinite se za mojeg Muju – bile su njezine posljednje riječi u razgovoru s prijatelji­cama koje su je, nakon što je oboljela, često posjećival­e u njezinu stanu u Ljubljani. On s novinarima o Slavici nikada nije govorio kao o svojoj supruzi, nego ju je zvao svojom ljubavlju, dragim, hrabrim i nadarenim bićem s kojim se divno slaže i s kojim želi podijeliti ostatak svog života.

Jedan od najtežih dana bio mu je kada ju je morao ispratiti na posljednji počinak.

 ??  ?? GLUMAČKI VELIKAN svojim je najbližima rekao da, kad umre, želi biti pokopan samo uz njih, skromno i bez velike ceremonije
GLUMAČKI VELIKAN svojim je najbližima rekao da, kad umre, želi biti pokopan samo uz njih, skromno i bez velike ceremonije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia