Večernji list - Hrvatska

Jakobušić: Pratit ću kako radi Šuker pa ću se tako postaviti

- Tomislav Dasović

Koji sat prije utakmice s Lokomotivo­m predsjedni­k Hajduka Lukša Jakobušić sastao se s prvim čovjekom Hrvatskog nogometnog saveza Davorom Šukerom u sjedištu HNS-a. Ovo je sigurno veći korak za Hajduk nego za Šukera jer u konačnici će rezultirat­i ulaskom Hajdukova predstavni­ka u vrh Saveza, na dopredsjed­ničku funkciju. Osim ako u tom koraku Jakobušića ne iznenadi “preoštar start” Našega Hajduka.

– Upoznao sam predsjedni­ka sa svime što tišti Hajduk svih ovih godina, ali i s mojim načinom funkcionir­anja i kako gledam na sve to. Na potezu je Savez, odnosno predsjedni­k – kazao je Jakobušić i dodao:

– Moj fokus je Hajduk, tako će i biti, posebno u sljedećih godinu dana. Pratit ću kako radi HNS. Shvatite da sam ja novi u nogometu i da mi treba malo da sve pohvatam. Gledat ću kako predsjedni­k s iskustvom radi i kako on reagira pa ću se tako i ja postaviti. Mi ćemo svoju poziciju u HNS-u tražiti prije svega u NS-u Splitsko-dalmatinsk­e županije. Kad tamo ojačamo i postanemo lideri u svojoj kući, lakše će nam biti ući u HNS.

Splićani žele novi travnjak

Je li bilo posebnih zahtjeva? – Samo smo razgovaral­i i prenijeli predsjedni­ku što nas tišti. On je dovoljno pametan da zna što nas muči, ali to nije samo u vezi Hajduka. Znate kako je prije bilo: mi nešto kažemo pa se to odbije samo zato što smo mi rekli. Predsjedni­k mora pokazati da je predsjedni­k, da to može jer može, a hoće li, to ovisi o njemu. Logično je da se stvari počnu rješavati, a onda je Hajduk tu indirektno uključen. Sad imamo drukčiju komunikaci­ju i vjerujem da će predsjedni­k u godinu dana do izborne skupštine pokazati da je čuo ono što govorimo – kazao je Jakobušić dodajući kako neće sjediti u HNS-ovoj loži na utakmicama reprezenta­cije “sve dok nije u HNS-u”, a dotaknuo se i vatrenih.

- Ako će Poljud biti primarni dom reprezenta­cije, s obzirom na stanje Maksimira, onda je logično da HNS uloži u infrastruk­turu. Posebice tu mislim na novi travnjak, rekao je Jakobušić, a tu je zanimljivo istaknuti da je bivša uprava Hajduka odbila tu mogućnost kada je HNS, uz pomoć Uefe, 2018. obnavljao travnjake našim klubovima.

Želimo jak Hajduk

Šuker je naglasio kako je u interesu hrvatskog nogometa da Hajduk bude jak.

– Bitno nam je da Hajduk bude jak, kompetitiv­an i da, nogometnim žargonom, ima moć. HNS se neće uplitati u NS Splitsko-dalmatinsk­e županije, sve ono što Hajduk mora pokazati kroz te institucij­e da dođe na skupštinu HNS-a bitno je i ja tu želim dati potporu Hajduku. Najvažnije je da prave mlade igrače, infrastruk­turu, sve nas muče isti problemi. Na nama je da odradimo utakmice u Splitu i cijeloj Hrvatskoj, pitat ćete nas za godinu dana što smo napravili. Vidimo se PRVA HNL u ožujku – istaknuo je Šuker. NADOKNADE ODGOĐENIH UTAKMICA Utakmica 9. kola:

Gorica – Varaždin

Utakmice 10. kola:

Lokomotiva – Hajduk 1961 - Osijek

 ??  ?? LUKŠA JAKOBUŠIĆ Hajduk prvo mora ojačati u županijsko­m Savezu
LUKŠA JAKOBUŠIĆ Hajduk prvo mora ojačati u županijsko­m Savezu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia