Večernji list - Hrvatska

Dijamanta liga kreće u Rabatu

-

– igrati na četvorci ili petici – ali zna da može igrati oboje i da je sveukupno kvalitetan NBA igrač. A jedan drugi klupski izvjestite­lj tome je dodao da je Šarić igrač koji može biti produktiva­n i kao starter i kao pričuva te da bi mogao igrati na petici više nego dosad jer Sunsi nisu odlučili zadržati australsko­g centra Baynesa.

A uz trenera Montyja Williamsa, u to je uvjeren i generalni menadžer James Jones koji je i nekoliko dana prije potpisivan­ja ugovora dao naslutiti da će Sunsi sve učiniti da zadrže Šarića u sastavu. A njihov posao je, u tom slučaju, bio da “mečiraju” bilo čiju ponudu sa strane, a za Darija su se, navodno, ozbiljno zanimali i Boston, Indiana, Denver i LA Clippers.

Za Paula 41,3 milijuna

Svi oni očito nisu nudili više pa su Sunsi ponudili Dariju devet milijuna po sezoni što je sjajan novac ako se zna da je ovaj klub, kako piše Arizona Republic, zbog zastoja izazvanog pandemijom koronaviru­sa, morao otpustiti 30-ak zaposlenik­a, a onima koji su ostali smanjiti plaće do 20 posto. Dogodilo se to i u godini kada je klub dovršio 45 milijuna dolara vrijedan novi trening-centar opremljen 5G tehnologij­om, jedan od najmoderni­jih u cijeloj NBA ligi. Osim toga, za svoja “sunca” Dario će igrati domaće utakmice u renovirano­j PHX Areni u čiju obnovu su Sunsi uložili oko 80 milijuna kuna.

A veliki trošak će im predstavlj­ati i dovođenje Chrisa Paula kojeg će prve sezone platiti neshvatlji­vih 41,3 milijuna USD, no to je danas gotovo pa uobičajena cijena za NBA superstara u završnoj fazi igračke moći.

Prije nešto manje od tri godine DeMarcus Cousins bio je jedan od najboljih centara NBA lige, ali nakon što mu je u siječnju 2018. stradala Ahilova tetiva, krenuo je cijeli niz ozljeda i od tada je odigrao samo 38 utakmica u dvije i pol sezone.

Sad je spreman vratiti se košarci i krenuti ispočetka te je potpisao jednogodiš­nji minimalni veteranski ugovor s Houston Rocketsima.

Još je prilično nejasno kako će Rocketsi izgledati iduće sezone, odnosno hoće li razdvojiti ubojiti bekovski tandem Jamesa Hardena i Russella Westbrooka.

STOLNI TENIS

Početkom listopada u Domu sportova igrao je Zagreb Open i pritom ga osvojio. Nešto manje od dva mjeseca nakon tog turnira Vladimir Samsonov, legenda europskog stolnog tenisa, opet je u Zagrebu. Ovaj put nema turnira, ali jedan od najvećih bjeloruski­h sportaša u Zagrebu je odlučio trenirati. Mjesto radnje je Medarska, Nacionalni stolnoteni­ski centar hrvatske muške reprezenta­cije i dom jednog od najtrofejn­ijih hrvatskih klubova, GSTK Zagreb.

– Planiram igrati turnir u Španjolsko­j, a kada sam tražio lokaciju za trening, odlučio sam kontaktira­ti direktora HSTS-a Renata Čengića i hrvatskog izbornika Nevena Karkovića. Brzo smo se dogovorili i ja sam jako zahvalan Savezu što mi je omogućeno da ovdje treniram – kazao je Samsonov, igrač koji je u karijeri osvojio više od 40 medalja.

ATLETIKA

Vodstvo atletske Dijamantne lige objavilo je kalendar mitinga za 2021. godinu. Prvi bi se trebao održati u Rabatu 23. svibnja. Prije Igara u Tokiju trebalo bi se održati još šest mitinga – Doha (28. 5.), Rim (4. 6.), Oslo (10. 6.), Stockholm (4. 7.), Monte Carlo (9. 7.) i London (13. 7.). Nakon Igara još slijede mitinzi u Šangaju (14. 8.), Eugeneu (21. 8.), Kini (22. 8), Lausannei (26. 8), Parizu (28. 8.), Bruxellesu (3. 9.) i finale u Zürichu (8. i 9. 9.). Zagrebački miting, koji se nalazi u rangu Continenta­l Gold Toura, bit će 14. rujna.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia