Večernji list - Hrvatska

Geologa napala razljućena hobotnica udarajući ga po ruci, vratu i leđima

-

Muškarca je napala hobotnica koju je opisao kao “najljuću” (na slici) dok je na odmoru plivao uz plažu u zapadnoj Australiji. U videozapis­u koji je postao viralan, hobotnica se može vidjeti u plićaku kako se nadvija nad geologom Lanceom Karlsonom, prenosi BBC. Stvorenje je kasnije ponovo krenulo za njim i udarilo ga po ruci, a zatim i po vratu te gornjem dijelu leđa. Pipci su mu na koži ostavili žarkocrven­e tragove, za koje je Karlson rekao da su se smirili tek nakon što ih je prelio Coca-Colom. Bivši spasilac rekao je za australske novine 7News da je u slučajevim­a uboda morskih životinja najbolji lijek ocat, ali da može pomoći bilo što kiselo. Međutim, on u tom trenutku nije imao ništa slično. Srećom, bilo mu je bolje kada je bolna mjesta posuo gaziranim pićem.

– Ispada da djeluje – rekao je Karlson. Geolog je ispričao kako se upravo namjeravao osvježiti u moru u blizini odmarališt­a u kojem su on i njegova obitelj odsjeli kad je ugledao, kako je mislio, rep raže kako pogađa galeba. Da se radi o hobotnici otkrio je tek kad joj je, zajedno sa svojom dvogodišnj­om kćeri, prišao bliže. Snimao ju je kad je životinja iznenada jurnula u njegovu smjeru i udarila ga.

– Hobotnica se obrušila na nas! Bio je to pravi šok – rekao je Karlson u izjavi za agenciju Reuters.

Kasnije, kada je ušao u vodu, hobotnica ga je ponovno napala i udarila. Naočale su mu se zamaglile, a voda je odjednom postala mutna. Izjavio je da osjeća bojazan, ali ne i neprijatel­jstvo prema životinji, dodavši kako je očito ušao u njezino područje.

– Bojim se da će ljudi sada hobotnice promatrati u drukčijem svjetlu. To su nevjerojat­na stvorenja očito snažnih emocija, baš poput nas – zaključio je Karlson.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia