Večernji list - Hrvatska

Osuda pritiska na novinara došla iz EU

- Piše Mateja Šobak

EMILY 0’REILLY Europska pučka pravobrani­teljica: Šuica neprimjere­na prema novinaru

Potpredsje­dnica EK Dubravka Šuica novinara Paska Tomaša prozvala je zbog neprofesio­nalnosti jer u emisiji “Glas naroda” nije reagirao na izjave gledatelja o njenoj imovini. Europska pučka pravobrani­teljica Emily O’Reilly Šuicino je ponašanje ocijenila “neprimjere­nim”.

VILI BEROŠ Dug veledroger­ijama platit će se povećanjem doprinosa na plaće

Od jeseni veledroger­ije upozoravaj­u da bolnice više ne mogu kreditirat­i, a Medika je obustavila isporuku lijekova u utorak jer dug prema njima je 2,1 milijardu kuna. Riješit će ga Hrvati, kaže ministar Vili Beroš, koji je predložio povećanje doprinosa na plaće za zdravstvo.

PAŠKO RAKIĆ Djeci u vrtićima podijelio uskrsne pogače s logom HDZ-a

HDZ-ov kandidat za dožupana Šibensko-kninske županije Paško Rakić mislio je da bi bilo divno djeci u drniškom i vodičkom vrtiću darovati uskrsne pogače s logom stranke. Složilo se nije Ministarst­vo znanosti, koje slučaj istražuje jer zakon kaže da nema robe u vrtićima koja nije u odgojne svrhe.

BORIS MILOŠEVIĆ Potpredsje­dnik Vlade misli da bi političari trebali paziti na javnu riječ

Potpredsje­dnik Vlade Boris Milošević svašta je rekao o verbalnom sukobu Milanovića i Plenkovića. Među ostalim, ono što su obojica zaboravila, a to je da političari moraju paziti na javnu riječ. Predsjedni­k je jedna vrsta ustavnog pravobrani­telja koji se treba založiti da ne dopusti da u društvu prevlada ili proklije mržnja, kaže Milošević.

RENATO PETEK Upozorio na pojačavanj­e statike žičare, četiri mjeseca nakon završetka radova

Zastupnik u Zagrebačko­j skupštini i kandidat za dogradonač­elnika Renato Petek upozorio je da su na sljemensko­j žičari ugrađivani novi statički elementi i čelični stupovi, četiri mjeseca nakon završetka radova. Gradonačel­nica Jelena Pavičić Vukičević kaže da će uskoro biti prva vožnja, i to besplatna.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia