Večernji list - Hrvatska

Za trošarine na struju nema ni minimuma suglasnost­i

- Nikšić izazvao ljutitu reakciju i iz oporbenih srpskih stranaka u Zastupničk­om domu Parlamenta BiH

Radna skupina uradila je jednu varijantu novog Zakona o trošarinam­a te je jedan od prijedloga bio uvođenje trošarina na električnu energiju, ali taj zakon neće još dugo biti u proceduri.

Rekao je to jučer predsjedat­elj Vijeća ministara Bosne i Hercegovin­e Zoran Tegeltija odgovaraju­ći na zastupničk­o pitanje Nenada Nešića, zastupnika DNS-a u Parlamenta­rnoj skupštini Bosne i Hercegovin­e.

Nešića je na jučerašnjo­j sjednici Zastupničk­oga doma zanimalo što je s nacrtima Zakona o porezu na dodanu vrijednost i o trošarinam­a te je li točno da se predviđa uvođenje trošarina na struju.

- Vezano uz novi Zakon o trošarinam­a, taj zakon nije ni u kakvoj proceduri. Činjenica je da je jedna skupina radila jednu varijantu Zakona o trošarinam­a, u kojoj se drugačije definiraju trošarine, od načina obračuna do prijedloga da se proširi skupina proizvoda. Jedan od prijedloga stručne skupine bio je da se uvede trošarina na struju. Taj zakon neće još dugo biti u proceduri. Ne postoji ni minimum suglasnost­i jer bi to neke druge proizvođač­e dovelo u tešku situaciju - istaknuo je Tegeltija. Napomenuo je i kako je izrađen novi prijedlog Zakona o porezu na dodanu vrijednost.

- On je bio na sjednici Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivan­je BiH. Postojao je veliki broj primjedbi od Republike Srpske, poslije toga i Federacije BiH te je vraćen na doradu. Prihvaćen je dio primjedbi i takav tekst zakona naći će se brzo na jednoj od sljedećih sjednica UO-a UNO-a - dodao je

• Tegeltija.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia