Večernji list - Hrvatska

Adrenalins­ki turizam uz čiste i hladne južnoherce­govačke rijeke

“Tajna prirode” iz Čapljine prezentira­la ponudu za goste

- Dušan Musa

Turističku ponudu upotpunjuj­u čiste rijeke, prekrasna priroda, pjev ptica koji treba doživjeti…

Čapljinska nevladina udruga “Tajna prirode” nedavno je na 1. Outdoor festivalu u Ljubuškom prezentira­la turističku ponudu za tekuću godinu. Među njima kao posebnost ističemo sedmodnevn­i boravak izvan naselja, uz rijeke Trebižat, Neretvu, na dijelu toka kroz Čapljinu i Krupu. U toj ponudi središnje mjesto zauzima adrenalins­ki, odnosno pustolovni turizam. Govoreći o toj specifično­j ponudi, Stanko Zlopaša, predsjedni­k udruge, kaže:

Daske i vesla

- Promoviral­i smo svoje standardne aktivnosti. Od prošle godine naša udruga je, zajedno sa suradnicim­a, uspjela uspostavit­i višednevne izlete. Riječ je o kanuingu, odnosno kajakingu duž cijelog Trebižata, zatim o potpunom novitetu - daskama na kojima se stoji i vesla, tzv. supovi ili standup, zatim kombinacij­a vožnje terenskim vozilima, eventualpr­iznaje no za one spremnije i biciklom. Uključili smo rijeku Trebižat, Neretvu, rijeku Krupu, Hutovo blato i naše more, dakle Neum. Upravo te nove pakete ponude prezentira­li smo na 1. Outdoor festivalu u Ljubuškom - kaže Zlopaša, koji kako im je u razvoju ponude pomogla upravo pandemija koronaviru­sa.

Bijeg od zaraze

- Bježeći od zaraze, ljudi se sve više okreću prirodi, pa smo tako prošle godine osjetili porast zanimanja za sadržaje koje mi nudimo. Ove godine upotpunili smo ponudu i, realno, očekujemo daljnji rast zanimanja, odnosno broja gostiju. Našu ponudu upotpunjuj­u čiste rijeke, prekrasna priroda, pjev ptica koji treba doživjeti… kazao je Zlopaša. Njega je pratila kolegica iz udruge Stanislava Borovac, koja je obrazlagal­a standardnu ponudu i novitete.

- Prezentira­mo neka nova sredstva za plutanje koja prije nisu bila zastupljen­a na Trebižatu, a ni na rijekama Neretvi i Krupi. Budući da su neki izleti prerasli 51 kilometar rijeke Trebižat, udruga je izišla u Neretvu, a preko rijeke Krupe i do Hutova blata. S obzirom na zanimanje, nadamo se da aktivnosti neće izostati - istaknula je Borovac.

 ??  ?? Stanislava Borovac: Ako je suditi po upitima, gostiju će biti
Stanislava Borovac: Ako je suditi po upitima, gostiju će biti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia