Večernji list - Hrvatska

Vllaznia iz Skadra protivnik Širokog u Konferenci­jskoj ligi

Nakon Partizanij­a i Teute, na Pecaru dolazi još jedan albanski klub

- Marko Knezović

Posljednji od bh. klubova koji su izborili Europu pripreme će otpočeti Široki Brijeg. I to u četvrtak. Sa skromnim izborom igrača koji su “iznijeli” proljetnu sezonu, nogometaši Širokog zaslužili su i malo dulji odmor, ali...

- U četvrtak je okupljanje i prozivka, liječnički pregledi te prvi trening. Sve na Blatu, na travnjacim­a Sportskog centra “Musa – Karačić”. Tu ćemo obaviti cijele pripreme. Na Mostarskom blatu imamo sve što nam treba - kaže trener Širokog Brijega Toni Karačić.

Navijače Širokog zanima tko će se od igrača iz prošle sezone pojaviti na prozivci, koja će se nova imena naći u svlačionic­i te tko će napustiti Pecaru:

- Sve to i mene zanima, ali ne mogu vam još puno toga reći. Što se mene tiče, najviše bih volio da nitko ne ode i da se još pojačamo - dodao je Karačić.

Ali takvo što teško je očekivati u ovom trenutku.

- Prvi strijelac kluba u prošloj sezoni Stipe Jurić (22 godine, 10 golova u prvenstvu u nedavnoj sezoni, 87 službenih nastupa za Široki ukupno, 19 golova) već je digao sidro i nastavit će karijeru u Poljskoj, u drugoligaš­u FC Lodz iz Widzewa, bivšem prvoligašu i klubu koji ima četiri naslova prvaka u Poljskoj, velikoj istočnoeur­opskoj zemlji... Stipe Jurić naš je igrač od kadetskih dana. Prošao je Školu nogometa i poželio je promijenit­i klub. Nismo mu pravili poteškoće, želimo mu puno sreće u daljnjoj karijeri - objasnio je trener Karačić i dodao kako klub traži novog napadača te kako će Jurićev budući klub morati platiti određenu odštetu.

- Bilo bi lijepo da se pojačanja što prije pojave i odmah uključe u pripreme. Nemamo puno vremena, čekaju nas europske, ali i domaće utakmice. Najljepše bi bilo da se svi novi nogometaši pojave na prvoj prozivci već u četvrtak tvrdi strateg kluba s Pecare.

Vraća se Lukić

Na pitanje znaju li se imena novaka, trener Toni Karačić je rekao:

- Danijel Lukić, napadač koji ima ugovor sa Širokim i sezonu je proveo na posudbi u Neretvancu Opuzen, sigurno se vraća. On je mlad i nadaren (20. ožujka 2001., Žepče). Ali želimo angažirati još jednog napadača. Za sada razgovaram­o...

Uz Lukića. Široki Brijeg ima niz svojih igrača na posudbi u raznim klubovima (Posušje, Croatia Zmijavci, Neretvanac, Čapljina itd.). Koga će “povući”, još se ne zna. To će ovisiti i o pojačanjim­a, čija imena nismo saznali. Hm, stari običaj na Pecari...

Na pitanje što misli o Vllazniji iz Skadra, klubu koji je Široki izvukao za protivnika u prvom pretkolu Konferenci­jske lige (prvi susret 8. srpnja na Pecari, uzvrat sedam dana poslije u Skadru), trener Karačić nije nam ponudio veliki komentar:

- A što misliti? Za sada ništa, jer i ne znam ništa o njima. Sačekajmo malo da pokupimo malo informacij­a...

Možda pomognu i podaci iz povijesti Vllaznije. U Uefinim kupovima Vllaznia ima 40 nastupa, 11 pobjeda, pet remija i 24 poraza uz gol-razliku 49:74.

Spomenimo pobjede protiv bečke Austrije (4:0!), Dinama Tbilisi (3:1), izraelskog Hapoel Beer Sheva (3:0) te malteške Birkirkare (1:0, 1:1), kluba koji je neke godine izbacio Široki. Nakon Partizanij­a i Teute, Vllaznia je treći albanski klub s kojim će Široki igrati u Europi.

Napadač Stipe Jurić, prvi strijelac kluba u prošloj sezoni, nastavlja karijeru u poljskom Lodzu

 ??  ?? EUROPSKI NASTUPI Detalj s jednog od europskih nastupa Širokog Brijega u sezoni 2017./2018. u sklopu kvalifikac­ija za Europsku ligu. Tadašnju momčad s Pecare u 2. pretkolu natjecanja zaustavio je škotski Aberdeen
EUROPSKI NASTUPI Detalj s jednog od europskih nastupa Širokog Brijega u sezoni 2017./2018. u sklopu kvalifikac­ija za Europsku ligu. Tadašnju momčad s Pecare u 2. pretkolu natjecanja zaustavio je škotski Aberdeen

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia