Večernji list - Hrvatska

Počele pripreme za drugi Hajdučki trail i titulu ‘harambaše’

-

U organizaci­ji Atletskog kluba Puls iz Tomislavgr­ada počele su vrlo opsežne pripreme za održavanje drugog Hajdučkog traila, koji je najavljen za 3. srpnja ove godine na planinsko-brdskim dijelovima Tušnice i Kologaja. Prva utrka privukla je veliki broj poklonika trčanja i rekreacije, pa se može reći kako zanimanja ne manjka. Organizato­ri su priopćili kako je trail prilika svima onima koji su željni izazova da pokažu svoje sposobnost­i i zasluže titulu “harambaše” ako istrče dionicu od 38 kilometara i uspon od 1850 metara, titulu “hajduka” za 22 istrčana kilometra i uspon od 110 metara odnosno titulu “jataka” za 13 istrčanih kilometara i uspon od 500 metara.

- Trail utrke uobičajeno se trče po brdskim, planinskim, ali i drugim terenima, a Hajdučki trail ima tri kategorije harambaša - 38 kilometara, hajduk - 22 kilometara i jatak - 13 kilometara - poručili su organizato­ri.

Start počinje kad hajdučki harambaša zapuca iz kubure, a potporu sudionicim­a tijekom traila pružat će djelatnici Hitne medicinske pomoći i HGSS-a. - Zanimanje za utrku postoji, a svi oni koji žele prihvatiti izazov mogu se prijaviti i postati dio ove prekrasne priče putem www.stotinka. hr - istaknuli su organizato­ri utrke u Tomislavgr­adu. Inače, plakat Hajdučkog traila izradio je akademski kipar Ante Braovac, dok je pobjedničk­u statuu za Hajdučki trail izradio tomislavgr­adski kipar Ilija Skočibušić. Njih će biti podijeljen­o šest, odnosno za sva tri pobjedničk­a mjesta u muškoj i ženskoj konkurenci­ji, a među nagradama su i livanjski sir i duvanjsko vino, što također daje lokalni štih ovom natjecanju.

 ??  ?? Organizato­ri trail utrke već su proveli opsežne pripreme za natjecanje
Organizato­ri trail utrke već su proveli opsežne pripreme za natjecanje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia