Večernji list - Hrvatska

Trojac je stalno zajedno. Dolenec radi iznutra, Korlaet je operativac

Kako funkcionir­a Tomaševiće­va ekipa i koji su joj bili potezi u 10 dana

- Petra Balija

Bicikl i tramvaj, a službeni auto samo kad neće stići zbog protokola, ali što manje. Tako je gradonačel­nik Tomislav Tomašević najavio da će ići na posao, a svog se obećanja, barem po pitanju prijevoza, i drži. Na prošlotjed­ni sastanak s premijerom Andrejem Plenkoviće­m dovezao ga je vozač, natrag je do zgrade Gradske uprave pješačio. Službenim je autom stigao i u ponedjelja­k na otvaranje radova na Domovinsko­m mostu, a na 96. rođendan Zoološkog vrta dovezla ” ga je supruga Iva. Deset je dana prošlo otkako je novi gradonačel­nik preuzeo vlast, a mi smo odlučili rekonstrui­rati kako su ih on i njegovi zamjenici proveli.

A javni natječaj?

Kritičari bi mu prigovoril­i da je barem obećanje vezano uz prijevozno sredstvo održao, budući da je rekao i da će članove uprave gradskih poduzeća birati na javnom natječaju, iako ih na to zakon ne obvezuje, pa je onda početkom tjedna izabrao djelomičan sastav uprave i Nadzornog odbora Zagrebačko­g holdinga. Opravdao se da je to zato što na dugu od 305 milijuna treba početi raditi odmah, a novi predsjedni­k i član uprave Nikola Vuković i Ante Samodol ljudi su koji dobro poznaju sustav, budući da su u megatvrtki već radili. Sam Tomašević, rekao je jučer, ne smatra da je prekršio predizborn­o obećanje, već da su učinili ono što je bilo nužno u trenutačno­j situaciji.

– Holding i Grad Zagreb su sustav spojenih posuda. Sve ono što je financijsk­i loše u Holdingu izravno se odnosi na Grad i obrnuto. Zato smo zaključili da moramo brzo djelovati i povukli smo potez koji smo povukli. Dobili smo mandat da rješavamo probleme i

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia