Večernji list - Hrvatska

Što je sljedeće na dnevnom redu

-

to je, smatramo, bilo najodgovor­nije u ovoj situaciji – rekao je gradonačel­nik, koji se jučer ponovno sastao s ministrom graditeljs­tva Darkom Horvatom zbog ubrzanja obnove Zagreba.

A kako izgleda njegovo radno vrijeme kad nije na terenu – na otvaranjim­a festivala, novih objekata i radova, obilježava­nju obljetnica? U Gradskoj upravi kažu da je stalno na sastancima ili zatvoren u ured sa svojim zamjenicim­a Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom, redovito komunicira samo s jednim ili dva “stara” pročelnika, među ostalim i s Andreom Šulentić, šeficom Stručne službe gradonačel­nika.

– Njih troje uvijek su zajedno – kažu neslužbeno u Gradskoj upravi.

Na protokolar­ne obveze, dakle, idu ili Tomašević ili Korlaet, a Dolenec je zamjenica koja uglavnom radi “iznutra”, bez pretjerano­g izlaganja javnosti.

– Prema tome kako su se postavili, vidi se da će Danijela Dolenec biti kreator javnih politika, a da

Trebali bi ga potpisati danas, a njegov sastavni dio je i 28 točaka o programsko­j suradnji koje planiraju ostvariti u mandatu. Među njima su i poticaji za nove IT tvrtke te osnivanje antikorupc­ijske platforme Zviždač u sklopu koje će se moći i prijaviti nezakonito­sti u radu gradskih poduzeća.

Sutra u 10 sati sjednica je na kojoj bi se trebali izabrati predsjedni­k i potpredsje­dnici gradskog parlamenta. Neslužbeno se može čuti da će funkcija predsjedaj­ućeg pripasti Jošku Klisoviću (SDP), a jedan od četiri potpredsje­dnika trebao bi biti Mislav Herman (HDZ).

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia