Večernji list - Hrvatska

Kurti: Došao sam te pitati kad ćeš priznati neovisno Kosovo? Vučić: Nikad!

- (T. Krasnec/BRUXELLES)

Došao sam te pitati kad ćeš priznati neovisno Kosovo, rekao je kosovski premijer Albin Kurti predsjedni­ku Srbije Aleksandru Vučiću u jučerašnje­m nastavku dijaloga o normalizac­iji odnosa. Riječ je zapravo o prvoj rundi razgovora otkako je Kurti došao na vlast u Prištini te najavio da ga ne zanima dijalog sa Srbijom osim ako ne vodi brzom i konkretnom međusobnom priznanju dviju država. Te Kurtijeve riječi sa sastanka prepričao je novinarima kasnije sam predsjedni­k Vučić.

– Moj odgovor je bio: nikad. I onda se on detonirao – dodao je Vučić u izjavi.

– Čovjek je došao da se ne bi dogovarao ni o čemu… Ljudi, ja ovakvom sastanku nisam nikad prisustvov­ao – komentirao je još predsjedni­k Srbije. Iako prvi sastanak s Kurtijem, u okviru dijaloga o normalizac­iji odnosa koji se odvija uz pomoć EU nije prošao kako je on zamišljao, Vučić očekuje da će se on nastaviti do kraja srpnja.

Trebalo se razgovarat­i i o nestalim osobama, ali Kurti je imao primjedbu na to što je predsjedni­k srpske komisije za nestale Veljko Odalović, koji je za vrijeme Miloševiće­va režima obnašao dužnost na Kosovu pa ga Kosovari pamte po zlu, stoga je kosovski premijer jučer pred Vučićem Odalovića usporedio s nacistima Goebbelsom i Göringom.

– Ja sam na to rekao da mi više on sliči na Goebbelsa nego Veljko Odalović – izjavio je Vučić.

 ??  ?? ALBIN KURTI Premijer Kosova traži priznanje od Srbije
ALBIN KURTI Premijer Kosova traži priznanje od Srbije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia