Večernji list - Hrvatska

Trebali su navijati za nas, ne zviždati

Furija protiv Švedske (0:0) imala sjajnu statistiku, Olmo kazao o navijačima:

- Piše Katarina Kušec

U susretu prvog kola skupine E Europskog nogometnog prvenstva Španjolska je sve iznenadila. No ne nekim velebnim rezultatom, jer sa Švedskom je odigrala bez pogodaka, već statistiko­m.

Bila je to utakmica u kojoj je Furija dominirala. Naime, imala je nestvarna 953 dodavanja, što je najviše na europskim prvenstvim­a otkako se od 1980. godine dodavanja broje. Šveđani su imali ukupno 180 dodavanja. Osim toga, momčad Luisa Enriquea imala je i više od 80 posto posjeda lopte, a uputila je čak 17 udaraca, što joj je najviše a da nije postigla pogodak na EP-u ili SP-u nakon 2010. i utakmice protiv Švicarske. Tada su Španjolci uputili 25 udaraca, no nisu uspjeli svladati švicarskog vratara.

Olmo: Ne razumijem navijače

A za Španjolce je do 74. minute igrao bivši igrač zagrebačko­g Dinama Dani Olmo koji je bio među boljim igračima Furije.

– Željeli smo pobjedu, imali smo dosta prilika, no morat ćemo naali staviti raditi – rekao je Olmo kojemu je to bio debi na Europskom prvenstvu.

Španjolski navijači na utakmici su negodovali nakon što je Alvaro Morata promašio dva zicera.

– Ne razumijem zašto se Morati zviždalo. Morata je sjajan igrač, naši navijači su trebali navijati, oni bi trebali biti s nama, trebali bi nam vjerovati. Pokazat ćemo im da možemo pobijediti – poručio je Olmo.

– Pokazali smo dobar nogomet, nismo uspjeli zabiti. Momčad se osjeća loše nakon svih napora koje smo uložili i šansi koje smo stvorili, ali preostale su nam dvije utakmice i pokušat ćemo ići bolje. Da smo tako igrali u 10 utakmica, dobili bismo ih devet – dodao je branič Aymeric Laporte. Švedski branič Victor Lindelof je zaključio:

– Mislim da su postali jako frustriran­i. Imali su dosta posjeda, ali što je dulje igra trajala, to su bili frustriran­iji, što je bilo dobro za nas.

Autogol golmana

U ranije odigranom susretu iz ove skupine Slovačka je u St. Peterburgu pobijedila Poljsku s 2:1. Slovaci su poveli u 18. minuti autogolom golmana Wojciecha Szczęsnyja. Pucao je Robert Mak, Szczęsny je obranio, no lopta se od stative odbila u poljskog vratara i završila u golu. Poljska je izjednačil­a u 46. minuti golom Karola Linettyja, a možda i ključni trenutak se dogodio u 62. minuti kada je Grzegorz Krychowiak­a isključen zbog drugog žutog kartona. Slovaci su igrača više iskoristil­i u 69. minuti kada je Milan Škriniar zabio za 2-1 nakon ubačaja iz kornera.

Na polufinalu i finalu Eura na Wembleyju bit će dopušten ulaz 40 tisuća navijača. Na utakmici Engleska – Hrvatska bilo je dopušteno 22.500

 ??  ?? DANI OLOMO Do 74. minute za Španjolce je igrao bivši igrač zagrebačko­g Dinama i bio je jedan od najboljih u njihovim redovima
DANI OLOMO Do 74. minute za Španjolce je igrao bivši igrač zagrebačko­g Dinama i bio je jedan od najboljih u njihovim redovima
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia