Večernji list - Hrvatska

“Plinari” već prije osigurali naslov, ali žele novo slavlje

- Damir Mrvec

Rukometaši PPD Zagreba i Nexea današnjom utakmicom (Kutija šibica u 17 sati) zaključuju ovosezonsk­o prvenstvo Paket24 Premijer lige. Trebao je to biti susret koji će odlučiti novog prvaka, no ništa do toga. “Plinari” su bez obzira na to kako završila današnja utakmica već 29. put osvojili naslov prvaka Hrvatske. Jer, ne samo što su “plinari” u prvom međusobnom susretu, u Našicama, pobijedili s deset pogodaka razlike, već su Našičani dodatno izgubili od Sesveta pa u Zagreb dolaze s četiri boda minusa.

– Uvijek je teško igrati protiv istog suparnika više puta, posebno kada u svega dva-tri tjedna imate tako velik broj utakmica kao što je bio slučaj ove godine. Bez obzira na sve očekuje nas utakmica u kojoj svakako trebamo pobijediti kako bismo pobjedom zaokružili jednu cjelinu Lige za prvaka i kako bismo tako bez poraza završili prvenstvo Hrvatske – rekao je Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba.

U mislima je Obrvanu polako i završnica hrvatskog kupa koja se igra 19. i 20. lipnja u Poreču.

– Da, za dva-tri dana očekuje nas završnica Kupa Hrvatske gdje ćemo, sasvim lako moguće, opet igrati s Nexeom. Ta možebitna utakmica u finalu Kupa za nas je puno važnija – zaključio je Obrvan.

Branko Tamše, trener Nexea, uoči današnje utakmice rekao je:

– Nažalost, današnja utakmica ne odlučuje o naslovu prvaka Hrvatske. U Zagreb idemo odigrati što bolje. Kako u pet dana imamo tri utakmice, u Zagreb vodim 18 igrača. Oni igrači koji su ozlijeđeni neće putovati. Iz Zagreba odmah odlazimo u Poreč, ne vraćamo se u Našice – istaknuo je Tamše.

David Mandić, reprezenta­tivno krilo PPD Zagreba, za kraj je dodao:

– Kalkulacij­a neće biti. Prvenstvo smo osigurali, ali idemo i sutra na pobjedu. Želimo podići pehar kao neporaženi. Želimo sretni i zadovoljni otići na završnicu

• kupa u Poreč – rekao je.

pogodaka postigli su “plinari” u devet utakmica Lige za prvaka Hrvatske. Postizali su dakle 35 pogodaka po utakmici

 ??  ?? LUKE LOVRE KLARICA desni vanjski PPD Zagreba bio je jedan od boljih u prvom susretu ova dva kluba odigranog u Našicama
LUKE LOVRE KLARICA desni vanjski PPD Zagreba bio je jedan od boljih u prvom susretu ova dva kluba odigranog u Našicama

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia