Večernji list - Hrvatska

Marin Čilić uskočio među nositelje pa dobio povoljan ždrijeb

- Anton Filić

Nakon što je Dominic Thiem otkazao nastup u Wimbledonu (još prije to je učinio i Rafael Nadal), otvorilo se mjesto među nositeljim­a i za našeg Marina Čilića. Međugorac će biti posljednji, 32. nositelj, ali i to je vrlo važna činjenica jer je tako izbjegao nositelje (i najbolje tenisače) u prvim kolima. Ždrijeb koji je obavljen jučer takvu je pretpostav­ku i potvrdio, Marin je za suparnika u prvom kolu dobio 28-godišnjeg Talijana Salvatorea Carusa, 97. tenisača svijeta. Talijan na travi nema nijednu pobjedu u karijeri, nadamo se da će tako ostati i nakon Wimbledona.

Ali ne samo to, Čilić može biti zadovoljan ždrijebom i kad su sljedeći suparnici u pitanju, ako ih zasluži, naravno. U drugom bi kolu tako išao na boljega iz dvoboja dvojice kvalifikan­ata: Francuza Benjamina Bonzija (118.) i Argentinca Marca Trungellit­ija (206.), a u trećem možda na drugog igrača svijeta Rusa Danila Medvjedeva, kojemu trava ipak nije omiljena podloga (ove godine bez pobjede, u karijeri 18 pobjeda i 13 poraza, u Wimbledonu dosad 5-3, najveći doseg treće kolo). U tom dijelu ždrijeba od nositelja su još tu i Dimitrov i Hurkacz, kao eventualni Čilićevi suparnici u osmini finala...

Nisu loše prošle ni naše tenisačice, za suparnika je dobio Salvatorea Carusa

kojih ćemo ove godine imati čak tri u glavnom turniru. Donna Vekić u prvom je kolu dobila ne pretjerano zahtjevnu suparnicu 20-godišnju Ruskinju Potapovu, 82. igračicu svijeta, koja je do sada dva puta igrala u Wimbledonu te ostvarila samo jednu pobjedu. No u drugom će imati mnogo zahtjevnij­i zadatak jer bi mogla igrati protiv osme nositeljic­e Čehinje Karoline Pliškove. Petra Martić, koja je postavljen­a za 26. nositeljic­u, igrat će protiv Ruskinje Gračeve, koja trenutačno drži 82. mjesto na WTA listi, a ovo će joj biti debi u Wimbledonu.

Kvalifikac­ije je uspješno prošla i Ana Konjuh, u završnom krugu pobijedila je Bugarku Pironkovu (103.)

• sa 6:2, 4:6, 6:2.

 ??  ?? MARIN ČILIĆ
MARIN ČILIĆ

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia