Večernji list - Hrvatska

Pucar u paru s Jorgićem korak do medalje

-

Tomislav Pucar i Darko Jorgić izborili su četvrtfina­le Europskog prvenstva u Varšavi. Dan nakon što su izbacili druge nositelje, Nijemce Timu Bolla i Patricka Franzisku, hrvatsko-slovenski par u osmini finala bio je bolji i od Šveđana Jona Perssona i Antona Kallbera s 3:1 (-9, -7, 3, 7). Pucar i Jorgić odigrali su dojmljivu partiju, osim prvog seta dominirali su tijekom cijelog susreta. Za polufinale i medalju igrat će protiv Portugalac­a Tiaga Apolonije i Joaoa Monteira (subota, 10.35). Inače, Portugalci su u osmini finala izbacili Poljake Samuela Kulczyckij­a i Macieja Kubika s 3:0. Ako hrvatsko-slovenski par prođe u polufinale, igrat će s boljim iz susreta Rusa Kirila Skačkova i Vladimira Sidorenka te poljsko-belgijske kombinacij­e Jakub Dyjas i Cedric Nuytinck.

– Darko i ja igrali smo zajedno prije dvije ili tri godine i sada smo odlučili pokušati ponovno – rekao je Pucar, dok je legendarni Boll dodao: – Odigrali su nevjerojat­no dobar meč. Mi smo imali svoje prilike, ali spriječili su nas da nametnemo svoj stil igre, nismo imali kontrolu meča – istaknuo je njemački igrač koji je u karijeri na europskim prvenstvim­a osvojio sedam pojedinačn­ih zlata, pet zlata u parovima i sedam ekipnih zlatna.

Što se tiče pojedinačn­og dijela, Pucar je u prvom kolu bio bolji od Rumunja Siposa (4:2), a njegov partner iz para, Slovenac Jorgič pobijedio je našeg Zeljka (4:2). U drugo kolo plasirao se i Andrej Gaćina koji je svladao portugalca Geralda (4:0). U ženskoj konkurenci­ji nemamo više predstavni­ca. U prvom kolu Andreja Pavlović izgubila je od Francuskin­je Yuan (0:4), Hana Arapović od Rumunjke Samare (2:4). Mateja Jeger je u prvom kolu pobijedila Ukrajinku Gaponovu (4:3), ali je u drugom kolu izgubila od

• Njemice Winter (1:4).

 ??  ?? SJAJNA KOMBINACIJ­A Tomislav Pucar pogodio je sa Slovencem Darkom Jorgićem i za sada im ide dobro na EP-u
SJAJNA KOMBINACIJ­A Tomislav Pucar pogodio je sa Slovencem Darkom Jorgićem i za sada im ide dobro na EP-u

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia