Večernji list - Hrvatska

Nominalno svi osuđuju, ali tko misli iskreno

- Piše Ivana Jakelić

OGNJEN KRAUS Zahtjevom za zabranu ZDS-a pokazat će funkcionir­a li nominalna osuda i u praksi

Inicijativ­a predsjedni­ka Židovske općine Zagreb da se izmijeni zakon i zabrani ZDS potez je koji će razotkriti kako funkcionir­a saborska većina. Nominalno svi osuđuju ZDS i ono što predstavlj­a, no u praksi stvari drukčije funkcionir­aju, a Krausova inicijativ­a će to konačno istjerati na čistac.

KAROLINA VIDOVIĆ KRIŠTO Kao saborska zastupnica trebala bi znati da zakon jednako vrijedi za sve

Prije nego progovore, političari bi se trebali upoznati s materijom o kojoj govore. Da je to učinila saborska zastupnica, ne bi joj se dogodilo da brkajući ideologiju i zakon ustvrdi da ubojstvo Stjepana Đurekovića ne može otići u zastaru. Može, jer je takav zakon i vrijedi jednako za sve.

TONI REBIĆ Napravio ono što su trebali komunalci koji su mu zbog toga zaprijetil­i!?

Imotskom aktivistu dosadilo je čekati gradske vlasti pa je uzeo stvari u svoje ruke te je popravio i prebojio klupe uz Modro jezero. Taj njegov potez zasmetao je lokalnim vlastima, čiji je to inače posao, pa su mu zaprijetil­e kaznenom prijavom!? Samo u Hrvatskoj. Neprocjenj­ivo.

SILVANO HRELJA Potezom Plenkoviću omogućio da i drugu Vladu vodi uz pomoć žetončića

Da političari imaju đon-obraz, pokazao je i Hrelja, koji je u Sabor ušao na listi SDP-a da bi sada podržavao HDZ. Već je to viđena besramna politička trgovina, a Plenković očito ništa sporno ne vidi u tome što već drugu Vladu vodi uz pomoć žetončića pri tome besramno varajući birače.

PEDRO SÁNCHEZ Pomilovanj­em katalonski­h političara napravio veliki korak ka smirivanju

Odlukom da pomiluje katalonske političare koji su bili osuđeni zbog organizira­nja onog što Madrid zove nelegalnim referendum­om, a Barcelona borbom za nezavisnoš­ću, španjolski je premijer napravio veliki korak. Taj bi korak trebao dovesti do smirivanja najveće političke krize od pada Francove diktature.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia