Večernji list - Hrvatska

Na glavnom turniru nakon šest mjeseci i odmah do rekorda

- (Anton Filić)

Ivo Karlović ponovo pobjeđuje na ATP Touru! Div sa Šalate (s pozivnicom organizato­ra) nastupio je prvi put nakon šest mjeseci u glavnom ždrijebu nekog turnira i prošao je. U prvom kolu travnatog turnira u američkom Newportu (466.870 USD) sa 6:7 (5), 6:1, 6:4 pobijedio je 18 godina mlađeg Španjolca Bernabea Zapatu Mirallesa, 120. tenisača svijeta.

Bila je to druga ovosezonsk­a ATP pobjeda 42-godišnjeg Zagrepčani­na nakon slavlja u prvom kolu turnira u Delray Beachu. Nakon izgubljeno­g prvog seta, Ivo je ubacio u višu brzinu i u velikom stilu uzeo sljedeće dvije dionice. Tijekom meča je zabio 24 asa uz 58 posto pogođenog prvog servisa, pri čemu je spasio svih šest suparnikov­ih prilika za obrat.

– Nije mi bilo lako nakon što sam izgubio tie-break, ali u nastavku sam zaigrao agresivnij­e i to mi se na kraju isplatilo. U Newportu mi je uvijek lijepo, tu sam ostvario neke od svojih najboljih rezultata – poručio je Karlović.

Točnije, Newport je jednom osvojio (2016.) i još dva puta bio u finalu: 2014. je izgubio od Hewitta, a 2015. od Rama.

I kako to obično biva posljednji­h godina, svaka Karlovićev­a pobjeda donosi neki novi rekord. S ovom protiv Španjolca u Newportu, popularni je Dr. Ivo, s 42 godine i 135 dana, postao najstariji pobjed

Zapatu Mirallesa sa 6:7 (5), 6:1, 6:4 nik susreta na nekom od turnira na ATP razini još od 1995. i legendarno­g Jimmyja Connorsa. Amerikanac je tada, također u

43. godini, na turniru u Halleu stigao do četvrtfina­la, pa bi Ivo, ako ga želi nadmašiti, u Newportu trebao otići barem u polufinale.

No jedan rekord Karloviću nitko ne može oduzeti, barem ne u dogledno vrijeme. S 24 asa u meču sa Zapatom stigao je do brojke od čak 13.677 netaknutih servisa (u 691 meču) što će malo tko moći pratiti. Zasad je drugi po broju asova John Isner s 12.711. Treći na toj listi je Roger Federer s 11.478 asova, ali iz 1462 meča.

 ??  ?? IVO KARLOVIĆ pobijedio je
IVO KARLOVIĆ pobijedio je

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia