Večernji list - Hrvatska

Odlično se slažemo, nismo se rastali zbog Marka

- Petra Vuka

Glazbenici Ana Rucner (38), Marko Duvnjak (37) i Vlado Kalember (68) pripremili su projekt koji će zasigurno oduševiti sve ljubitelje glazbe, a nakon Vukovara i Dubrovnika taj zanimljiv trio predstavit će se i zagrebačko­j publici na otvorenoj pozornici u sklopu ciklusa Lisinski Atrium u utorak 14. rujna.

Drukčiji izričaj

– Sreli smo se nas troje na istome mjestu u isto vrijeme i zasvirali. Dobro nam je zazvučalo pa smo nastavili. Obično dobre stvari i nastaju spontano – otkrila nam je Ana. Iako se radi o nešto drukčijim glazbenim stilovima – Vlado je roker, Ana klasičarka, a

Marko svojim instrument­om podržava oba stila, glazba je za njih univerzaln­i jezik komunikaci­je, a svojim nastupom žele publici prenijeti glazbenu priču i emocije.

– Na našim se instrument­ima može svirati sve. Violončelo treba polifoni instrument poput gitare, gitara voli ritam bubnjeva, a vokali su u svemu tome neizbježni. Nema toga što takav sastav ne može izvesti ako želi. Zapravo, naše različite glazbene stilove pretočili smo u jedan koji zvuči odlično i ispali mali simpatični bend – dodala je Ana.

Naime, Marko i Ana vratili su se s turneje u Kini, a u to vrijeme pojavilo se jedno online događanje na koje je bio pozvan i Vlado. Kako kažu, kliknuli su na prvu, a i reakcija publike bila je odlična.

Trio je nedavno nastupao i u Dubrovniku gdje Ana već tradiciona­lno nastupa na festivalu “Ana u gradu”, a predstavil­i su dio svog bogatog repertoara koji je osmislila violončeli­stica, obraćaju se svima bez obzira na generaciju i glazbeni ukus.

Na programu su Vladine najpoznati­je pjesme koje izvode svi zajedno, pa će tako publika imati priliku čuti unplugged verzije hitova poput “Ana”, “Zakuni se, ljubavi”, “Vino na usnama”, “Nek’ živi ljubav” i mnoge druge. U drugom dijelu koncerta Marko i Ana sviraju popularnu klasiku i filmske hitove, a otkrili su nam i da je atmosfera na probama odlična, radna, ali i zabavna te da se Marko i Vlado slažu jako dobro.

– Marko nije razlog našeg razvoda , a i da jest, što se mene tiče, naš bi odnos također bio normalan. Meni je sve normalno, sastanci, rastanci, zajednički nastupi... Sve je to za ljude i sve se to događa i drugima. Meni se sve od navedenog dogodilo puno puta. Marko je cool tip i odličan svirač i da nemam u Srebrnim krilima genijalca Pištu, rado bih ga pozvao u bend – rekao nam je Vlado, a s njim se složio i Marko, koji za njega također ima samo riječi hvale.

Dobra glazba

– Slažemo se odlično, kako bi se dva muzikanta i trebala slagati. Obično u poslu, životu pa tako i u glazbenom stvaranju nekako na prvu možete osjetiti je li se s nekim glazbeno poklapate ili ne. A i kada bi me pozvao u Srebrna krila, rado bih to prihvatio – dodao je Marko. Do koncerta je ostalo još nekoliko dana, a veseli trio siguran je da će se publika zabaviti i uživati u njihovoj izvedbi.

– Dođite nam da se zajedno proveselim­o dobrom glazbom. Danas je svaki koncert postao ekskluziva jer ne znamo do kada ćemo imati priliku dijeliti glazbu s publikom. Garantiram(o) dobru atmosferu – rekla je Ana, a Vlado dodao:

– Dođite! Ana i Marko odlično

• sviraju, a i ja ću biti tamo!

 ??  ??
 ??  ?? TRIO je nedavno nastupao u Vukovaru i Dubrovniku, a sada će se predstavit­i zagrebačko­j publici
TRIO je nedavno nastupao u Vukovaru i Dubrovniku, a sada će se predstavit­i zagrebačko­j publici
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia