Večernji list - Hrvatska

Powellu je bio simpatičan moj ples, a jedva čekam otići na Poljud

Podijelila je dojmove s gala večere kada je primljena u Kuću slavnih

- Damir Mrvec

Blanka Vlašić na gala večeri u Bruxellesu primljena je u Kuću slavnih. To veliko priznanje dvostrukoj svjetskoj prvakinji u skoku u vis ukazano je na posebnoj svečanosti uoči 45. izdanja Memoriala Van Damme, jednog od najugledni­jih svjetskih atletskih mitinga, koji je svojedobno bio dio elitne Golden Four i Golden Six kategorije, dok je sada dio Dijamantne lige. Zajedno s Blankom u Kuću slavnih Memoriala Van Damme primljen je i svjetski rekorder u skoku u dalj Mike Powell.

– Velika mi je čast što sam primljena u Kuću slavnih jednog od najdugovje­čnijih atletskih mitinga na svijetu. Drago mi je da su direktor i organizato­ri mitinga prepoznali moje rezultate ostvarene na Memorialu Van Damme. Posebna mi je čast što sam u Kuću slavnih mitinga u Bruxellesu ušla zajedno s Mikeom Powellom koji je ikona svjetske atletike i čiji je svjetski rekord u skoku u dalj nedodirnut već 30 godina – rekla je Blanka.

Za istim stolom s Hellebaut

Blanka Vlašić osam je puta nastupila na Memorialu Van Damme u Bruxellesu i tri puta pobijedila.

– Ne mogu se sjetiti kada sam posljednji put nastupila u Bruxellesu, što znači da je prošlo dulje vrijeme. Trenutačno tražim nove izazove. Cilj mi je definitivn­o ostati u sportu. Moram priznati da nikada nisam mislila da ću se jednog dana stvarno morati oprostiti od aktivnog sporta. U jednom

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia