Večernji list - Hrvatska

Blanka je veliko ime u ovom sportu. Nažalost, nisam često skakala s njom

-

Blanka Vlašić je atletičark­a koja ima drugi skok u vis svih vremena – 2,08 metara preskočeni­h na mitingu u Zagrebu. Više puta je napadala svjetski rekord Bugarke Stefke Kostadinov­e (2,09, op. a.), možda je najbliže rušenju rekorda bila baš u Zagrebu. – Prije početka pandemije mislila sam da će Marija Lasickene srušiti svjetski rekord. No nedostatak natjecanja nije joj nimalo olakšao posao. Za Mariju je važno, kao i za ostale sportaše, napadati rekord što je češće moguće. To je psihološka igra i skok u vis ostaje nešto posebno. Nema smisla pokazati svoj najbolji skok na početku natjecanja – rekla je Blanka. Marija joj nije ostala dužna kompliment­e.

– Blanka je veliko ime u ovom sportu. Nažalost, nisam često imala čast skakati s njom jer je moj procvat tek počeo kad se Blanka morala nositi s ozljedama – rekla je Marija. trenutku, međutim, morate slušati svoje tijelo. Uostalom, sportaši nakon sporta još uvijek imaju život. Prošlo je neko vrijeme prije nego što sam se usudila suočiti s tim strahom. U životu možete biti više od sportaša – rekla je Blanka.

Kakvi su bili dojmovi s gala večere?

– Bilo je zaista lijepo, dobro organizira­no. Za istim stolom sjedila sam za Tijom Hellebaut i njezinim trenerom, odnosno suprugom i, naravno, mojom prijatelji­com Ivanom Brkljačić. Večer je brzo prošla u ugodnom druženju. Sama dodjela bila je emotivna, predstavil­i su me kratkim filmićem, presjekom moje karijere. Po završetku filma svi su ustali, zapljeskal­i – priča Blanka.

Primljeni se u Kuću slavnih zajedno s Mikeom Powellom?

– Prije same dodjele malo sam razgovaral­a s njim. Pričali smo o svemu, možda najviše o karijeri nakon sportske karijere. Pomalo mi nedostaje sport, osvajanje medalja. Spomenuo je Powell kako ga je oduševljav­ao moj ples nakon uspješno preskočene visine na velikim natjecanji­ma. Kaže da mu je to bilo baš simpatično. Kroz taj ples ja sam se uvijek nekako pokušavala zbližiti s navijačima – istaknula je Blanka.

Najljepši je rujan u Splitu

Nekoliko ljudi vas je prepoznalo i na ulicama Bruxellesa?

– Istina, podijelila sam nekoliko autograma. Drago mi je da me se još sjećaju. Čak su neki imali i neke moje fotografij­e.

Prvi put ste gledali bacanje diska u jednom parku?

– Jako mi se to sviđalo, u prirodi. To zaista nikad prije nisam vidjela. Možda bi bilo bolje da se u parku organizira bacanje kugle jer disk ipak puno dalje leti – istaknula je Blanka.

U Bruxellesu ostajete do subote?

Još sam danas gošća mitinga u Bruxellesu, a onda se vraćam u Split na utakmicu Hrvatske

– Da, gledat ću miting uživo, posebice ću pratiti ženski skok u vis – istaknula je Blanka. Kakvo je bilo ljeto?

– Super. Ali nije još gotovo. Rujan je u Splitu najljepši mjesec.

Hoćete li na utakmicu Hrvatska – Slovenija na Poljudu?

– Naravno. Dopada mi se biti navijač na tribinama. Imala sam divno iskustvo na utakmicama Europskog prvenstva. Još je veći gušti gledati kada ti za reprezenta­ciju igra brat – zaključila je Blanka

• Vlašić.

 ??  ?? BLANKA VLAŠIĆ primljena je u Kuću slavnih mitinga u Bruxellesu zajedno s Mikeom Powellom
BLANKA VLAŠIĆ primljena je u Kuću slavnih mitinga u Bruxellesu zajedno s Mikeom Powellom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia