Večernji list - Hrvatska

Entuzijast Bobo organizira­o turnir s puknutom ahilovkom

-

Kako već dva ljeta u Zadru nema predsezons­kog euroligašk­og turnira, na sjajnu ideju došao je Matuljac Robert Jurković (56). Ovaj košarkaški trener prije četiri godine uspješno je organizira­o turnir na kojem je Hrvatska ugostila Ukrajinu i Sloveniju, a odatle je proistekla i pomisao na klupski turnir koji je upravo ovih dana doživio svoje prvo izdanje.

Liburnia kup okupio je zanimljiv sastav i već prvog dana imalo se što vidjeti. Pesaro je pobijedio favorizira­nu Cedevita Olimpiju, a Cibona je nadjačala višestruko skuplji Partizan pa je popularni Bobo ipak dobio zanimljive parove za završni dan. A na finale Cibone i Pesara (petak, 20 sati) navratiti bi mogao i premijer Plenković koji je bivši košarkaš i strastveni hakler koji svoju rekreaciju ponajviše upražnjava upravo ovdje, u Opatiji, kada je na odmoru u obližnjoj državnoj vili.

S obzirom na to da je i sam bivši košarkaš, a hakla ponekad i s premijerom, Jurkoviću se dogodilo najgore što se organizato­ru može dogoditi. Petnaest dana prije turnira puknula mu je Ahilova tetiva pa je sve odradio na štakama. No Bobo je stari tip košarkaško­g entuzijast­a, onakav kakvih je sve manje.

Razgovaral­i smo s njim dok je rješavao organizaci­jsku problemati­ku ili je pak dijelio VIP ulaznice pa smo stekli dojam da ih je više darovao nego prodao. No to je Bobo, on uživa kada u stolicama na parketu ili kasnije u obližnjem kafiću vidi poznata košarkaša lica, počevši od legendi Skansija i Jerkova, preko Mulaomerov­ića, Bećirovića i Brezeca pa sve do aktualnih trenerskih veličina poput Spahije.

Utakmice se igraju u dvorani Marino Cvetković, a turnir je organizira­la istoimena udruga osnovana u čast poginulom branitelju i košarkašu.

– Marino je bio moj prijatelj još iz djetinjstv­a i moj suborac u ratu. Obojica smo bili dragovoljc­i, on je smrtno stradao 12. prosinca 1991. na ličkom bojištu, a ja sam

• imao više sreće – kazao je Bobo.

 ??  ?? ROBERT JURKOVIĆ jedan je od haklerskih partnera premijera Plenkovića
ROBERT JURKOVIĆ jedan je od haklerskih partnera premijera Plenkovića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia