Večernji list - Hrvatska

Obrvan: Mi smo najmanje krivi što smo došli ovdje

Rukometna SEHA Gazprom liga imat će svoju desetu završnicu u Sportskom centru Višnjik ovog vikenda

- Damir Mrvec

Zadar, odnosno SC Višnjik bit će drugu godinu zaredom domaćin završnom turniru SEHA Gazprom lige. U današnjim polufinali­ma igrat će PPD Zagreb – Meškov (18 sati) te Motor – Veszprem (20.30 sati). Mnogi će se iznenaditi otkud u rasporedu zagrebaši kada su na parketu u dvije utakmice ispali od Vardara. No Vardar je skupo platio cijenu što se neki njihovi igrači nisu cijepili pa je testiranje u Zagrebu, na dan uzvrata 31. kolovoza, pokazalo da im je jedan igrač pozitivan. Zakon u Hrvatskoj od 1. rujna nalaže u tom slučaju da se spomenuti igrač i njegovi kontakti moraju staviti u izolaciju. Naknadno je ustanovlje­no da je još sedam igrača Vardara rizično pa je Upravni odbor SEHA Gazprom lige odlučio da umjesto Vardara igra PPD Zagreb.

Već se oprostili od Zadra

– Mi smo najmanje krivi što se ovo dogodilo. Mnogi sad upiru prstom u naš klub, da smo se na silu ugurali na završni turnir, što nema nikakve veze. Mi smo se već oprostili od nastupa u Zadru kada je stigla obavijest da smo zamjenska momčad. Mislim da se zakoni moraju provoditi, a u cijelom ovom slučaju Vardar je kao klub najviše kriv što si je dozvolio da mu svi igrači nisu cijepljeni – rekao je Ivica Obrvan, trener “plinara”.

Veselin Vujović, trener Vardara, bio je jako ljutit jer je u Zadru htio nastupiti s 11 igrača s valjanom COVID potvrdom. No nisu mu dopustili.

– Bilo bi poštenije da su igrale samo tri momčadi – dodao je Vujović.

Tri momčadi tek ne bi imalo smisla...

– Po nekakvom kriteriju rezultata u četvrtfina­lu mi smo i trebali biti zamjena. Jer, Nexe, Tatran i Pelister izgubili su obje svoje utakmice, a mi smo dobili u uzvratu. Uostalom, mi smo bili ti koji smo igrali protiv Vardara pa je logično da zauzmemo njihovo mjesto – razmišlja trener Obrvan.

Zbog pandemije SEHA Gazprom liga morala se prilagođav­ati raznim situacijam­a. Nije se moglo normalno igrati od ožujka 2020. godine. Kalendar se stalno mijenjao pa se igralo u dvije skupine.

 ??  ??
 ??  ?? SANDRO OBRANOVIĆ Morat će u vanjskoj liniji dobro povući jer u rotaciji nema Hrstića, a Željko Musa (slika dolje) imat će u obrani težak zadatak zaustaviti sjajnog srednjaka Meškova Stašu Stubea
SANDRO OBRANOVIĆ Morat će u vanjskoj liniji dobro povući jer u rotaciji nema Hrstića, a Željko Musa (slika dolje) imat će u obrani težak zadatak zaustaviti sjajnog srednjaka Meškova Stašu Stubea
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia