Večernji list - Hrvatska

Richter dao ostavku dva dana nakon što je imenovan

- Kovačević Barišić)

Dva dana nakon što je izabran za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, prim. Darko Richter dao je ostavku. Povuklo se i Upravno vijeće te bolnice koje ga je ocijenilo najboljim kandidatom, pritisnuto pisanjem medija o novoizabra­nom ravnatelju.

– Zvala me prof. Kolaček i rekla da se Upravno vijeće povlači jer nije spremno nositi se sa svime što izlazi ovih dana. I ja sam poslao svoju ostavku Gradu – potvrdio nam je D. Richter. – Delegati Grada bili su pristojni i suradljivi i to je mogla biti jedna dragocjena suradnja lijevo-liberalne i konzervati­vne opcije. Neće ideološki program riješiti problem Srebrnjaka kojem prijeti 430 milijuna kuna penala ne završi li projekt – rekao je D. Richter.

Otkriva da je intimno podržavao Možemo! na zagrebački­m izborima jer je smatrao da je nužno prekinuti s načinom kako je gradom upravljao bivši gradonačel­nik.

Za izjavu o umjetnoj oplodnji tvrdi da se iskrivljuj­e. – Rekao sam da bi se to moglo gledati kao vrsta silovanja, a ne da je to silovanje – rekao je.

Posljednja, kap zbog čega se povuklo i Upravno vijeće, njegova je izjava: “U našoj se obitelji prenosila uzrečica Milke Borojević: ‘Ne vjeruj Srbinu!’”. To je Richter, prema pisanju Novosti koje prenosi Index, iznio 2019. na tribini neregistri­rane Hrvatske pravoslavn­e crkve. – Nije tajna, to je govorila moja prabaka, sinovica feldmaršal­a Borojevića, Hrvatica pravoslavn­e vjere, a sada se to izvlači – kaže nesuđeni ravnatelj. Prof. Kolaček nije nam se javljala, a bivši ravnatelj dr. Boro Nogalo poručuje: – Prof. Kolaček obmanula je sve pa i gradonačel­nika, koji je mislio da je u Upravno vijeće stavio kompetentn­e ljude, no pokazalo se da je to bio teški fijasko zbog klijenteli­zma i kumskog pogodovanj­a. Ostavku bi trebala dati i v. d. pročelnice za zdravstvo Mirela Šentija kao i njezine pomoćnice Ivana Đerek Dubravčić i Inga Perinčić, sve tri bivše pomoćnice Ane Stavljenić Rukavine – kaže Nogalo.

 ?? ?? DARKO RICHTER: Zvala me prof. Kolaček i rekla da se Upravno vijeće povlači, a ja sam poslao svoju ostavku...
DARKO RICHTER: Zvala me prof. Kolaček i rekla da se Upravno vijeće povlači, a ja sam poslao svoju ostavku...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia