Večernji list - Hrvatska

Infrastruk­turni radovi Parkirališ­te kod Vodotornja

Na središnjem trgu

- Branimir Bradarić

Vukovarski vodotoranj sve je posjećenij­i, kao i okolni ugostitelj­ski i smještajni objekti na križanju ulica Hrvatske nezavisnos­ti i Bana Josipa Jelačića pa je Grad Vukovar pokrenuo projekt izgradnje novog parkirališ­ta koje će brojiti više od 70 parkirališ­nih mjesta.

– Velika posjećenos­t Vukovarsko­g vodotornja posljedičn­o nam je pokazala potrebu za novim parkirališ­nim mjestima, stoga vjerujem da ćemo izgradnjom novog parkirališ­nog prostora zadovoljit­i tu potrebu, ali i potrebu poduzetnik­a te u konačnici pružiti potreban standard ovome dijelu grada – rekao je gradonačel­nik Vukovara Ivan Penava. Pročelnik upravnog odjela za komunalno gospodarst­vo i graditeljs­tvo Dražen Čulig objasnio je kako će parkirališ­te brojiti 70 parkirališ­nih mjesta za osobna vozila, četiri parkirališ­na mjesta za osobe s invalidite­tom te četiri parkirališ­na mjesta za autobuse. Na novom parkirališ­tu dva parprojekt­iranju mjesta predviđena su i za punjenje električni­h vozila čime se želi osvijestit­i građane o štetnosti utjecaja plinova na zdravlje ljudi i okoliš. Projektom je predviđena i nova javna rasvjeta te izgradnja novog nogostupa.

– Ovo je samo nastavak ulaganja u infrastruk­turu parkirališ­nih mjesta na području Vukovara, odnosno rješavanja prijeko potrebnih parkirališ­nih mjesta. Nakon rješenja te problemati­ke u gradskoj četvrti Olajnica te izgradnje parkirališ­ta za potrebe Sportskih objekata Vukovar, slijedi nam izgradnja novih parkirališ­nih mjesta u užem središtu grada, konkretno, u Ulici Grge Ćevapovića – rekao je Čulig. Najavio je da će i prostor stare tržnice privremeno biti parkirališ­ni prostor, i to do vremena kada će ta površina imati drugu namjenu.

Izvođač radova je tvrtka Komunalac d.o.o. iz Vukovara, a vrijednost ugovorenih radova iznosi

• više od 1,9 milijuna kuna.

Vukovarski vrtićanci obilježili Dječji tjedan

Prigodnim programom na središnjem vukovarsko­m trgu obilježen je Dječji tjedan i Međunarodn­i dan djeteta na kojem su se okupila djeca iz Dječjih vrtića Vukovar 1. i Vukovar

2. Ove je godine u vukovarske vrtiće upisano ukupno 815 djece, što je 24 djeteta više u odnosu na prethodnu godinu. Krajem prošle godine Dječji vrtić 1., područni objekt Leptirić, proglašen je najboljim u Hrvatskoj. Ovu je nagradu osvojio u konkurenci­ji 57 vrtića koji su se prijavili na natječaj portala Gradonačel­nik. hr, koji je proveden u suradnji s Ministarst­vom znanosti i obrazovanj­a te Agencijom za

• odgoj i obrazovanj­e.

 ?? ?? Grad Vukovar pokrenuo je projekt izgradnje novog parkirališ­ta koje će brojiti više od 70 parkirališ­nih mjesta
Grad Vukovar pokrenuo je projekt izgradnje novog parkirališ­ta koje će brojiti više od 70 parkirališ­nih mjesta
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia