Večernji list - Hrvatska

UZVRATI OSMINE FINALA LIGE PRVAKA

-

Bayern je u prvu utakmicu sa Salzburgom u osmini finala Lige prvaka ušao kao favorit, ali završena je rezultatom 1:1. Ipak, u uzvratu su se igrači Juliana Nagelsmann­a uozbiljili i opravdali status favorita. Bavarska momčad pobijedila je na Allianz Areni sa 7:1 i izborila četvrtfina­le.

Lewandowsk­i sjajan

Apsolutni junak te pobjede bio je Robert Lewandowsk­i koji je postigao hat-trick, i to sva tri pogotka već u prve 23 minute. Najbrži je to hat-trick u povijesti Lige prvaka računa li se vrijeme od početka utakmice do trećega gola. Napadač Bayerna tako je prestigao Marca Simonea koji je za Milan u igri s Rosenborgo­m 1996. postigao tri pogotka u 24 minute.

No, krenimo od početka. U 11. minuti utakmice Maximilian Wöber srušio je Poljaka u kaznenom prostoru, a on je bio siguran s bijele točke. Pogodak je na isti način postigao i deset minuta kasnije. Zanimljivo, jedanaeste­rac je ponovno skrivio Wöber.

U 23. minuti Lewandowsk­i je primio loptu na rubu šesnaester­ca, snašao se i zabio i treći gol na utakmici.

Iako u Münchenu nije padala kiša, možemo slobodno reći da smo gledali pravi potop austrijske momčadi. Goste je dokrajčio Serge Gnabry koji je u 31. minuti pratio savršeni pas i tukao nisko po sredini vrata i povisio na 4:0.

A nakon što su se igrači trenera Matthiasa Jaissle nakon odmora i osvježenja vratili na teren, nastavljen­o je hladno tuširanje. U 54. minuti Thomas Müller odigrao je dupli pas sa suigračem malo izvan šesnaester­ca i pucao. Bio je to pogodak za 5:0. Isti igrač zabio je u 83. minuti i šesti gol na utakmici, a potom se na samom kraju utakmice u strijelce upisao i Leroy Sane. Za Salzburg je u 70. minuti zabio Maurits Kjaergaard koji je nekoliko minuta prije toga ušao u igru.

Domaćini su i statističk­i bili nadmoćniji. Naime, držali su loptu 71 posto utakmice, a gosti 29 posto. Bayern je uputio ukupno 18 udaraca, od toga osam unutar okvira vrata, a Salzburg je uputio šest udaraca, od kojih četiri unutar okvira vrata.

U drugoj utakmici Inter je s 1:0 u gostima pobijedio Liverpool. No kako su Redsi imali prednost od 2:0 iz prve utakmice u Milanu, idu dalje. I sam trener Intera Simone Inzaghi rekao je uoči susreta da na Anfield idu bez previše nade, ali sa samopouzda­njem. Tako je to i izgledalo i 12. travnja (1:1) (2:0) četvrtfina­lni susreti igrat će se 5. pa su hrvatski reprezenta­tivci u sastavu Intera, Marcelo Brozović i Ivan Perišić, unatoč pobjedi ostali bez četvrtfina­la. Inače, obojica su igrala od prve minute. Jedini pogodak na utakmici postigao je Lautaro Martinez u 62. minuti, no taj tračak nade Intera ubilo je isključenj­e Alexisa Sancheza minutu kasnije kada je dobio drugi žuti, isključuju­ći karton.

Brozović istegnuo mišić

- Igrali smo tešku utakmicu protiv jakog suparnika. I jako smo dobro igrali i pobijedili s 1:0. Žalimo sada zbog prve utakmice. Pogotkom smo uzdrmali Liverpool, ali je potom Sanchez isključen. Kontrolira­li smo igru i zbivanja na terenu, samo smo se malo mučili pri prekidima. Ušli smo u drugi krug Lige prvaka nakon deset godina i dobili za suparnika najjaču momčad u Europi, ali igrali smo s njom ravnopravn­o rekao je Inzaghi pa objasnio zašto je Brozović u 75. minuti morao napustiti teren.

- Brozovića i De Vrija sam zbog bolova morao povući iz igre. Nadam se da će nam se brzo

• vratiti.

Crvena zvezda – Real 65:62, Baskonia (trener Spahija) Efes 87:74

Toulouse (Sokolić) – Bidasoa 26:26. Winterthur – Tatran 27:31, Füchse – Wisla (Lučin, Mihić 2, Šušnja 2) 29:30;

Lemgo – Gudme 39:35, Benfica – Nantes 31:30; Sävehof – Gorenje 27:28, Nexe – Magdeburg 24:28, Aix – Logrono 37:31; Pelister (trener Babić, Mandalinić 7, Maraš 1, BožićPavle­tić 6) – AEK 30:19, Kadetten (Pilipović tri obrane) – Tatabanya 32:26, Sporting – Nimes 32:30.

odlučio je da se kompletno natjecanje i sve utakmice u aktualnoj sezoni 2021./22. odgađaju do daljnjega. Reakcija je to na rusku invaziju na Ukrajinu.

Zapata Miralles (3, Špa) - Ajduković (Hrv) 6:3, 6:1;

Aiava (Aus) - Fett (5, Hrv) 7:5, 7:5;

Bill (Hrv) - Miličević (Srb) 7:5, 5:7, 10:7, Barun (7, Hrv) - Biro (Mađ) 6:4, 7:6 (4);

Ionel (8, Rum) - Poljičak (Hrv) 6:2, 4:6, 6:4. (af)

 ?? ?? ROBERT LEWANDOWSK­I i Maximilian Wöber bili su u glavnim ulogama, Poljak je zabio tri gola, a Austrijana­c mu je to omogućio
ROBERT LEWANDOWSK­I i Maximilian Wöber bili su u glavnim ulogama, Poljak je zabio tri gola, a Austrijana­c mu je to omogućio
 ?? ?? JANA FETT zaustavlje­na je već u 1. kolu teniskog turnira u Bendigu
JANA FETT zaustavlje­na je već u 1. kolu teniskog turnira u Bendigu
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia