Večernji list - Hrvatska

Tužitelj: Morao je pomoći ozlijeđeno­j kad je autom uletio u trgovinu

-

Mercedes stiže na benzinsku crpku u 23.52 sata i parkira se pred trgovinom u njezinu sklopu, u Kanižlićev­oj ulici u Osijeku. Vozač je nogometaš Petar Bočkaj. Suvozač izlazi iz automobila, a Bočkaj se okreće i razgovara s dvjema suputnicam­a na stražnjem sjedalu. Vidi se to na snimci videonadzo­ra od 1. ožujka 2019., prikazanoj jučer na sudu u Osijeku, gdje se Bočkaju sudi jer ga se tereti da je pijan uletio automobilo­m u trgovinu, pri čemu su dvije djelatnice ozlijeđene, a on je otišao, a da im nije pokušao pomoći.

Dok Bočkaj još razgovara, vidi se na snimci, okrenut unatrag, suvozač se vraća i upravo kada je stavio ruku na kvaku vrata, automobil kreće i nekontroli­rano ulijeće u trgovinu, izazvavši pri tome krš i lom. Pult je odgurnuo u zid, a između je ostala prikliješt­ena djelatnica. On izlazi iz automobila, odlazi iza pulta, vraća se u vozilo i izvozi ga van. Prilazi mu muškarac, odvodi ga u svoj automobil i odvozi.

Nogometaš Dinama, koji je tada igrao za Osijek, nije se jučer pojavio u sudnici. Njegov branitelj Vedran Pajić inzistirao je da se prikažu i snimke na kojima se vidi kako policajci i djelatnici hitne pomoći mukom pokušavaju odmaknuti skršeni pult i doći do zaposlenic­e. – Njegova je zakonska obveza bila da pomogne, a on to nije ni pokušao. To što je pet ili deset ljudi nju poslije oslobađalo potpuno je irelevantn­o – rekao je tužitelj Denis Rajtek. – Na snimci se vidi da optuženi pet sekundi pokušava pomaknuti pult, ali ne uspijeva – dodao je branitelj.

– Pa ne uspijeva jer je auto na pultu. Ako može pomaknuti auto i pult, svaka mu čast! – komentirao je tužitelj.

 ?? ?? PETAR BOČKAJ, nogometaš Dinama, koji je tada igrao za Osijek, nije se jučer pojavio u sudnici
PETAR BOČKAJ, nogometaš Dinama, koji je tada igrao za Osijek, nije se jučer pojavio u sudnici

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia