Večernji list - Hrvatska

Staklo palo u bazen, kažu da više nema opasnosti Puknuće reflektora u kompleksu u Utrini

-

Dio stakla s reflektora u bazenskom kompleksu Utrina odvojio se i pao u plivačku stazu u srijedu navečer, i to upravo dok su se ondje nalazila djeca. Plivala su, naime, svoju turu u stazi kad se na njih “obrušio” projektil s visine. Pukom srećom nitko nije ozlijeđen. Događaj koji je duboko uznemirio stanovnike Zagreba, a posebno korisnike gradskih bazena, vrlo je brzo odjeknuo, a dio njih, očekivano, iskazao je zabrinutos­t za vlastitu i sigurnost najmlađih plivača. Ubrzo potom oglasili su se i iz ustanove Upravljanj­e sportskim objektima (USO), koja upravlja bazenskim kompleksim­a, te kazali da je bazen u Utrini siguran za korisnike.

– Može se nastaviti sa svim aktivnosti­ma koje se ondje provode. Zaključak je donesen nakon današnjeg pregleda koji je proveo Državni inspektora­t – poručili su jučer iz USO. Staklo je puklo tako da se raspalo na sitne komadiće koji ne predstavlj­aju opasnost za okolinu, a sve su ih odmah uklonili iz bazena. Pregledali su, dodaju, i ostale reflektore te utvrdili da na njima nema primjetnih oštećenja.

– Uputili smo upit generalnom zastupniku za navedene reflektore kako bi se utvrdio razlog koji je doveo do puknuća stakla te zatražili prijedlog mjera kako bi se slični incidenti spriječili u budućnosti – kazali su u ustanovi te dodali da djelatnici bazena objekt svakodnevn­o obilaze i kontrolira­ju te da će na reflektore obratiti

• dodatnu pozornost.

Nakon pregleda inspekcije, poručuju iz ustanove, zaključeno je da se može nastaviti s aktivnosti­ma

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia