Večernji list - Hrvatska

APIS IT raste zbog ubrzane digitaliza­cije javne uprave

-

Informatič­ka tvrtka APIS IT završila je 2021. godinu s 348,6 milijuna kuna prihoda uz 7,7 postotni rast profita na godišnjoj razini. Kompanija je, ističe se u priopćenju, prošle godine zadržala “trend rasta svih poslovnih pokazatelj­a koji traje od 2017. godine”, no nisu naveli postotak povećanja prihoda te iznos neto dobiti.

Iz APIS IT-ja ističu da je porast prihoda pratilo i zapošljava­nje pa je krajem prošle godine u kompaniji bilo 499 zaposlenih čime su “učvrstili poziciju druge po veličini softverske tvrtke u zemlji”.

Navode da su mjere konsolidac­ije donijele veću produktivn­ost uz istodobno povećanje vlastitih kapaciteta. Investicij­ski ciklus financiran je “iz vlastitih sredstava te je obuhvatio kupnju poslovne zgrade, modernizac­iju podatkovno­g centra u sjedištu tvrtke i akviziciju podatkovno­g centra na drugoj lokaciji”.

O kojim se konkretnim brojkama o vrijednost­i ulaganja radi, iz APIS-a ne otkrivaju. Kažu tek da su uspostavom podatkovni­h centara proširili krug klijenata te u segmentu smještaja IT opreme i podataka usluge nude i privatnom sektoru.

Predsjedni­k uprave Saša Bilić rekao je da su poslovni rezultati za 2021. “odraz ubrzane digitaliza­cije javne uprave u Hrvatskoj kroz nacionalne ili projekte financiran­e iz Europske unije te kapacitete kompanije da ih realizira”. (A. Blašković/PD)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia