Večernji list - Hrvatska

Gojun: Bit će to rukometni rat u kojem ćemo mi pobijediti

-

onda kada smo izgubili u Našicama i kada nam je nedostajal­o dosta igrača. Istina, tek smo se kompletira­li prije nekoliko dana, ali to će biti dovoljno da ostvarimo svoj cilj, a to je isključivo pobjeda, s bilo kojom razlikom. Može i od jednog pogotka. Želimo broj jedan uoči doigravanj­a. Našičani su možda u boljem ritmu utakmica jer su u zadnje vrijeme odigrali nekoliko jakih utakmica, dok smo mi igrali s puno slabijim suparnicim­a u domaćoj ligi – kaže Obrvan.

Kako zaustaviti brzu igru Našičana,

kako zaustaviti Jaganjca, koji po utakmici ima barem 15, 16 šutova?

– Dobro smo ih analiziral­i i imamo način kako ih zaustaviti. Naravno, to kako ih zaustaviti, sačuvat ću za sebe jer ne smijem otkrivati baš sve tajne. No nije samo Nexe Jaganjac, imaju oni jako puno kvalitetni­h igrača. Tu je Kević, Vejin, oba krila su sjajna, a pogotovo vratari koji su trenutačno u jako dobroj formi. Mi moramo od prve minute “otupiti” njihove udarne igle i to je recept za pobjedu – istaknuo je trener “plinara”.

Kakva je situacija s Vašim vratarima?

– S obzirom na to da smo imali samo tri utakmice, u posljednje vrijeme ne mogu procijenit­i u kakvoj su trenutačno formi jer su to bile utakmice u kojima smo lagano pobjeđival­i. Matej Mandić ima jednu lakšu ozljedu pa ćemo tek na dan utakmice odlučiti tko će braniti. Imamo tri podjednako dobra vratara. Uz Mandića, tu su iskusni Slavić i Ivić – rekao je Obrvan.

Kutija šibica bit će dupkom puna

Jakov Gojun odigrao je jako puno ovako važnih utakmica u svojoj karijeri.

– Čeka nas jedna teška utakmica u subotu. Nexe je ekipa koja je u uzlaznoj putanji. No oni znaju da smo mi Zagreb, a ja čvrsto vjerujem da ćemo danas pokazati da smo bolji od njih. Za sve ispod pet razlike neću kazati da je neuspjeh, ali tako moramo odigrati. Malo su nas ozljede poremetile, ali napokon smo na okupu i treniramo dobro te smo spremni za derbi. Oni moraju znati da dolaze u Kutiju šibica i da će to biti jedan rukometni rat iz kojeg vjerujem da ćemo mi izaći kao pobjednici – istaknuo je Gojun.

Marin Šipić dobro poznaje momčad Nexea, uostalom igrao je tamo nekoliko sezona.

– Iskreno, motivirani smo sto posto. Svaka čast njima na rezultatim­a u Europskoj ligi, ali u Zagrebu za njih nema prolaza. Znamo sve njihove prednosti, ali i mane. Znam da će sve oči biti uprte u Jaganjca. Činjenica je da ga sigurno nećemo ostaviti na nula pogodaka, ali napravit ćemo sve da njegov učinak ne prijeđe granicu od pet, šest pogodaka. Vjerujem u našu obranu, vjerujem da ćemo nametnuti svoj, spori ritam i da im nećemo dozvoliti jurnjavu. Koliko sam čuo, dvorana će biti dupkom puna, Ne sjećam se kada sam igrao u Kutiji šibica pred 1200 gledatelja, koliko ih stane u dvoranu. Bit će to rukometna fešta na kojoj ćemo mi na kraju slaviti – dodao je Šipić.

Nakon subotnje utakmice ove dvije će se momčadi vjerojatno susreti u finalu Kupa Hrvatske 15. svibnja u Poreču, na dan kada su zagrebaši

• prvi put postali prvaci Europe.

Gojo: Veselim se Zagrebu, bit će to dobar test za Garros

 ?? ?? IVAN ČUPIĆ Od njega se u današnjem derbiju protiv našičkog Nexea očekuju pogoci s desnog krila, ali i iz sedmeraca
IVAN ČUPIĆ Od njega se u današnjem derbiju protiv našičkog Nexea očekuju pogoci s desnog krila, ali i iz sedmeraca
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia