Večernji list - Hrvatska

Počinje finalna serija Splićana i Dubrovčana

-

Sve je cijele sezone išlo ka tome: u finalu doigravanj­a za hrvatskog vaterpolsk­og prvaka gledat ćemo najmanje tri sraza, a možda i svih pet (igra se na tri dobivene utakmice) splitskog Jadrana i dubrovačko­g Juga AO.

Prva se utakmica igra večeras u 18 sati u Splitu, a kako će je izravno prenositi HTV 2, bit će to prilika širokom krugu ljubitelja vaterpola da na djelu vide uzbudljiv obračun dviju najboljih hrvatskih momčadi.

Jadranaši su se nakon ligaškoga dijela natjecanja plasirali na prvo mjesto s istim brojem bodova (36) kao i jugaši, ali uz bolji rezultat iz međusobnih utakmica, tako da će u slučaju odigravanj­a pete utakmice (tzv. majstorice) imati prednost domaćinstv­a.

Nedjeljna utakmica bit će šesti ovosezonsk­i sraz Jadrana i Juga. Splićani su pobijedili tri puta (jednom u finalu Kupa), dok je Jug AO dva puta osjetio slast pobjede. Posljednji okršaj tih dvaju klubova zbio se u Beogradu na završnom turniru Regionalne lige, a Splićani su tada pobijedili s 18:16 (i na kraju zauzeli drugo mjesto). Večerašnju utakmicu sudit će Hrvat Andrej Franulović i Talijan Raffaele Colombo.

 ?? ?? JUG I JADRAN večeras igraju prvu utakmicu doigravanj­a za hrvatskog prvaka
JUG I JADRAN večeras igraju prvu utakmicu doigravanj­a za hrvatskog prvaka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia