Večernji list - Hrvatska

Koji su uz nas – kaže Petar Bočkaj

-

Rekao je Čačić da je dosta razgovarao s igračima, skupno i pojedinačn­o. Što je vama rekao, što je tražio od vas?

– Razgovaral­i smo igri, o otvaranju igre, o nekim dodatnim opcijama u igri na kojima smo onda i radili. O tome je razgovarao sa mnom, a znam da je i s drugim dečkima razgovarao. Očito nam je sve to koristilo, pa svako dodatno mišljenje je dobro došlo.

Imali ste odlično navijanje i u Gorici, u Kranjčević­evoj i sad u Maksimiru, kako je igrati u takvoj atmosferi?

– Atmosfera je stvarno odlična i lijepo je vidjeti kad je uz tebe tako puno navijača. Mi smo nakon tih 3:0 bili sretni zbog važne pobjede, tri velika boda, ali bili smo sretni i zbog navijača jer su nas u tolikom broju došli bodriti, nadam se da će tako biti u sljedeće dvije utakmice, a mi ćemo dati maksimum – uvjeren je Bočkaj.

Došli ste iz Osijeka u Dinamo, je li vam bilo emotivno igrati protiv bivšeg kluba, je li drukčiji osjećaj nego kad igrate protiv ostalih klubova?

– Ma jasno da je drukčije, bio sam ondje četiri i pol godine i lagao bih kad bi rekao da nije drukčije nego protiv ostalih. Bio je to prekrasan period mog života.

Uzbuđen sam zbog Šibenika

S Goricom je Dinamo bio jako dobar, pa užasan protiv lokosa, pa protiv Osijeka sjajan. Slijedi Šibenik, valjda neće opet biti “toplo-hladno” jer bi onda sad na redu bila slabija partija?

– Neće biti tako, dobro znamo koliko je ulog u toj utakmici velik. Nama se ta utakmica s Lokomotivo­m jednostavn­o dogodila, događaju se takve lošije partije svim klubovima, bio je to naš “loš dan u uredu”. To smo ostavili iza sebe, važno je da se više ne ponovi, nemamo više pravo tako loše odigrati – kaže Bočkaj.

U Šibeniku imate meč-loptu za naslov prvaka, s pobjedom bi bilo sve gotovo, jeste li uzbuđeni?

– Naravno da sam uzbuđen, pa imamo priliku uzeti naslov prvaka, a to je vrh.

Bio bi to vaš prvi naslov prvaka, “peru” li vas emocije prije te utakmice ili osjećate pritisak?

– Da, bio bi to moj prvi naslov prvaka i naravno da to emotivno doživljava­m. Ja sam emotivac, tako i igram, s puno emocija, igram svim srcem. I, iskreno, zbog tog prvog naslova prvaka koji bih osvojio na određeni mi je način i pritisak, ipak je to prvi trofej i puno mi znači. I letjet ću terenom, idem maksimalno kao i uvijek.

Postanete li prvaci u Šibeniku, očekujete li da će vas Hajduk u zadnjem kolu u Maksimiru dočekati špalirom kako se to radi u nekim zemljama?

– Ne znam, ne bih u to ulazio, to nije do nas nego do njih. Dočekaju li nas – lijepo od njih, a ako ne, nema veze – zaključio je

• Bočkaj.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia