Večernji list - Hrvatska

Čačić je dobro legao Dinamu, probudio je i Petkovića

U Večernjako­voj emisiji gosti su bili Ivan Bošnjak i Miroslav Bičanić, prokomenti­rali su neizvjesnu završnicu prvenstva, derbije i ostale aktualnost­i

- Tomislav Dasović

Jedan od zanimljivi­jih vikenda Prve HNL je iza nas. U nedjelju smo gledali dva derbija, onaj Dinama i Osijeka (3:0) te Rijeke i Hajduka (0:3).

Maksimirsk­i plavi pobjedom su napravili veliki korak prema naslovu prvaka Hrvatske. Treba im još pobjeda protiv Šibenika u pretposlje­dnjem kolu (nedjelja, 19.05). Hajduk je još ostao u utrci za naslov, a Splićani se nadaju da će Dinamo kiksati na Šubićevcu i da će se o prvaku odlučivati u derbiju u posljednje­m kolu u Maksimiru.

Drmić je dobrodošao

Stoga smo o toj neizvjesno­j završnici prvenstva, derbijima i ostalim aktualnost­ima razgovaral­i s Ivanom Bošnjakom i Miroslavom Bičanićem.

Bošnjak je bivši igrač Hajduka i Dinama i osvrnuo se aktualni vikend.

- Mislio sam da će utakmica Hajduk - Rijeka biti teška i neizvjesna do kraja. No, Hajduk je pregazio Rijeku, i to zaslužeje no. Dugo Riječane nisam vidio u lošijem izdanju. Bili su sjajni, igrali su najljepše u ligi, treba za to pohvaliti i trenera Gorana Tomića, ali nakon kikseva u susretima s Hrvatskim dragovoljc­em i Goricom izgubili su bodove i onda se dogodi ovakvo što. Bili su kandidati za borbu za naslov, no propustili su priliku, ali barem igraju u finalu Kupa, mogu se za to uhvatiti. Mislim da Hajduk na Poljudu nije favorit. Rijeci Poljud odgovara, neće se ponoviti ovo što smo gledali za vikend - rekao Bošnjak.

Na pitanje mogu li Livaja i Kalinić igrati zajedno, odgovorio je:

- Ako njih dvojica ne mogu zajedno, tko može?

Osvrnuo se i na svoje vrijeme u Hajduku i Dinamu:

- Došao sam u Hajduk iz Cibalije, bilo mi je fantastičn­o, primio sam priznanje Hajdučko srce pred sto tisuća ljudi, no karijera nekada zna biti čudna i kasnije sam završio u Dinamu. Mislim da mi navijači to ne bi trebali zamjeriti. Dinamo me prihvatio kada mi je bilo najteže. Proveo sam u Maksimiru dvije i pol prekrasne godine. Bili smo baš moćni. Dijelio sam svlačionic­u s Lukom Modrićem. Kada imate takvog veznjaka, lakše je igrati.

Prokomenti­rao je i promjenu trenera u Dinamu:

- Dinamo je u posljednje vrijeme loše igrao, do smjene trenera moralo je doći. Ante Čačić vodi plave kako treba prema naslovu. Dinamo treba nastaviti s tim trenerom. “Probudio” je i Brunu Petkovića, bio je dobar u najbitnijo­j utakmici. Izdržao je kritike i ponovno se digao. Dinamo treba takvog Petkovića - kaže Bošnjak koji se ne boji ni glasina da Josip Drmić dolazi u Dinamo i da bi tako mogao zagušiti Petkovića.

- Ako dolazi, to je kvaliteta više za Dinamo. Drmić je svuda dobrodošao.

Dinamo u sljedećem kolu igra protiv Šibenika.

- Bude li dobro igrao, mislim da ne bi trebao imati problema zaključio je.

- Šibenik je igrao efikasno, ofenzivno, dobro, no imao je u proljetnom dijelu problema, ali se igrački vratio. Mario Rosas donio je svježinu u hrvatski nogomet. Šibenik sada igra ofenzivno, ne robuje taktici. Igrao je lijepo, efikasno, razigrali su se mnogi igrači. Gledat ćemo dobru utakmicu protiv Dinama. Šibenski igrači neće se predati, htjet će zaključiti sezonu jako dobrom utakmicom iako će puno toga ovisiti o Dinamovu stavu - osvrnuo se na utakmicu Šibenik - Dinamo naš drugi sugovornik Miroslav Bičanić. Inače, on je bivši igrač Osijeka i nogometni agent, a prokomenti­rao je posljednji kiks svoga bivšeg kluba.

- Mislio sam da će Osijek u Zagrebu biti goropadan i pokazati da je kandidat za naslov, da će biti neizvjesno do kraja, ali to se nije dogodilo. Šteta da nisu sva četiri kluba do kraja u borbi za naslov. No, svi su oscilirali ove sezone. Prije dva mjeseca imali smo lošu ligu, sada imamo dobru ligu, narasla je. Volio bih da je bilo napeto cijelo proljeće - kaže Bičanić koji se i osvrnuo i na situaciju u slavonskom klubu.

- Dolaskom novih vlasnika, došli su i novi planovi. Dopustili su budžet za kupnju novih igrača, pojačan je kadar. No, žao mi je da je previše stranaca ili starijih igrača, nemamo šansu za promociju mladih. Osijek je bio blizu, vidio da može i onda je puklo. Sada zapinje i na relaciji uprava - stručni stožer, ne znamo što se događa. To je trebalo ostaviti za kraj prvenstva - dodao je.

Znamo napraviti svoje

- Osijek je sam sebi pucao u noge, Dinamo mu je dao priliku za naslov, ali propustio ju je, bilo je kikseva. Osijek je i prije Dinama izgubio prvenstvo, u utakmicama s Istrom, Slavenom Belupom... Propustio je povijesnu šansu. Ne znamo što će biti s trenerom Nenadom Bjelicom i klubom, vidjet ćemo. A u cijeloj priči čudan je i odnos s navijačima. Čudno je bilo i vidjeti da Kohorta stane u dva kombija i dođe na odlučujuću utakmicu. I tu se nešto događa - kaže Bičanić koji je dobro upućen u nogometnu tržnicu jer nogometni je agent. Pitali smo ga i koliko su naši igrači zanimljivi inozemstvu.

- Zanimljivi su, to se vidi na transferu Smolčića u Eintracht. HNL raste po tom pitanju, iz Lokomotive je vratar otišao prošle sezone u madridski Atletico, Dabro ide u Kinu, bit će još transfera. Sada igrač više ne mora biti samo u Dinamu ili Hajduku da bi se prodao. Volio bih da naša liga zauzme stav da se ne kupuju prosječni stranci, nego da se da prednost domaćim, mladim igračima. Znamo mi napraviti svoje jer isključivo su hrvatski igrači iz hrvatskih klubova donosili novac od transfera - zaključio je Bičanić.

Cijelu emisliju s našim sugovornic­ima možete gledati na svim Večernjako­vim digitalnim

• pratformam­a.

Hajduk je pregazio Rijeku, i to zasluženo, no u finalu Kupa na Poljudu bit će mu puno teže, kaže Bičanić

 ?? ?? U STUDIJU VEČERNJEG LISTA novinar Tomislav Dasović ugostio je Ivana Bošnjaka i Miroslava Bičanića
U STUDIJU VEČERNJEG LISTA novinar Tomislav Dasović ugostio je Ivana Bošnjaka i Miroslava Bičanića
 ?? ?? MOGU LI KALINIĆ I LAVAJA ZAJEDNO?
Bičanić: Ako njih dvojica ne mogu zajedno, tko može?
MOGU LI KALINIĆ I LAVAJA ZAJEDNO? Bičanić: Ako njih dvojica ne mogu zajedno, tko može?
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia