Večernji list - Hrvatska

Oštar odgovor rukometnog kluba PPD Zagreb nakon priopćenja Nexea

-

Trebala je to biti obična, redovita konferenci­ja za novinare u rukometnom klubu PPD Zagreb. U tom tonu je i počela, uprava kluba dogovorila je novu sponzorsku suradnju. Riječ je o Reoma grupi d.o.o., čije su djelatnost­i prijevoz, prikupljan­je, skladišten­je i obrada/zbrinjavan­je neopasnog otpada od pravnih i fizičkih osoba na domaćem i inozemnom tržištu.

Iz Našica uvijek isti scenarij

– Iako svjestan činjenice da za vas, predstavni­ke medija, u ovome trenutku možda postoje i intrigantn­ije teme, meni je veliko zadovoljst­vo da smo ovu konferenci­ju otvorili sjajnom temom, a to je da rukometni klub Zagreb ima novog, velikog sponzora. Riječ je o Reoma grupi d.o.o., čije ćemo ime u budućnosti nositi na stražnjem dijelu dresa, ispod broja – istaknuo je Vedran Šupuković, direktor kluba PPD Zagreb.

Naravno, direktor nešto kasnije nije mogao izbjeći vruću temu – priopćenje RK Nexea nakon što je u Zagrebu izgubio s minus devet razlike u utakmici 10. kola Premijer lige za prvaka Hrvatske.

– Josip Ergović, predsjedni­k RK Nexea, uvijek prije važnih utakmica protiv nas kreće s istim scenarijem. Bavi se spletkaren­jem, nalazi teoriju urote u svemu i svačemu. Ali, krenimo redom. Prvo, idemo riješiti pitanje TV prijenosa. Prava na TV prijenose hrvatske rukometne lige i kupa Hrvatske ima tvrtka Hrvatska medijska kuća. Mi smo njima poslali službeni dopis za live stream utakmice, ali dobili smo odbijanac. Dakle, naš klub nije zabranio prijenos i mi nemamo nikakvu odgovornos­t. Zašto televizijs­ke kuće nisu iskazale želju za prijenos, ne znam. Isto tako ne znam zašto se nije uključio Hrvatski rukometni savez i ponudio nekakvo rješenje. Što se nas tiče, mi smo uvijek bili za TV prijenos, dapače – kaže Šupuković.

Našičani su se bunili zbog malog broja ulaznica?

– Oni su dobili nešto malo više od osam posto ulaznica od kapaciteta dvorane. Praksa je da se gostujućim ekipama, u bilo kojem sportu, daje tek pet posto. U utakmici u Našicama nas je bilo 58, a njihova je dvorana mnogo veća od Kutije šibica.

Našičani se žale da jedni te isti suci stalno dijele pravdu na utakmicama PPD Zagreba i Nexea?

– Koliko znam, u posljednje tri godine dosta utakmica između ova dva kluba “fućkali” su Milošević i Gubica. Čak mislim da je ovaj sudački par osam puta zaredom sudio finale Kupa. Kada smo izgubili u Našicama, sudili su Juranović i Mrvica i nije nam palo na pamet da komentiram­o suđenje jer smo zasluženo izgubili. Nismo pisali nikakva priopćenja. Ali, da Našičanima bude srce na mjestu, finale Kupa bit će u izravnom prijenosu na HRT-u i sudit će Gubica i Milošević. Što se tiče njihove žalbe EHF-u, nemam nikakva straha da bi tu došlo do bilo kakvih sankcija. Što bismo mi rekli na suđenje u Ligi prvaka? Nama nije priznat pogodak Klarice u Montpellie­ru, u zadnjoj minuti oštećeni smo u Skoplju. Zbog ta dva očigledna sudačka previda mi nismo igrali u osmini finala Lige prvaka. I nikome ništa – istaknuo je Šupuković.

Nekako ispada da ste “slučajno” pobijedili u subotu?

– Oni kao da ne poštuju što smo sve napravili, osim 29 naslova prvaka Hrvatske, tu su još i dva osvojena trofeja Kupa prvaka. Još smo četiri puta igrali u finalu Kupa prvaka. Svi ovi silni pehari u klupskim vitrinama govore više od riječi. No njima ništa nije sveto. Velika većina najboljih hrvatskih igrača u povijesti prošla je kroz naš klub. Način na koji se RK Nexe ophodi prema nama u najmanju je ruku bezobrazan. Bolje da su taj svoj entuzijaza­m umjesto u medijima iskoristil­i na parketu. Mi se njih uopće ne bojimo na sportskom planu. Ne znam, možda bismo se mi trebali povući s parketa pa da oni osvoje naslov bez borbe? – pita se Vedran Šupuković.

Gojunu nestale tenisice

Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba, rekao je uoči puta u Poreč na Festival rukometa.

– Ako favoriti prođu do finala, očekuje nas bitno drukčija utakmica od ove koju smo igrali u subotu. Za razliku od prvenstven­ih susreta, kojih ima dosta više, ovo je utakmica u kojoj nema popravnog ispita – rekao je trener “plinara”.

Jakov Gojun, igrač PPD Zagreba, bio je uistinu ljut nakon utakmice.

– Bio sam ljut jer su mi nestale tenisice. Ne znam kome trebaju tenisice broj 51, ali dobro. Ma, samo da mi netko vrati uloške jer su mi dragocjeni i čuvaju mi

• nogu.

– mlađe kadetkinje (četveroboj): 1. Miletić (Zagreb) 2085; mlađe juniorke (sedmoboj): 1. J. Koščak (Varaždin) 5829 (rekord Hrvatske),

2. Musladin (Mladost) 4508, 3. Perlić (Zagreb) 4140; juniori (desetoboj): 1. Tirić (Zagreb) 6111; seniori (desetoboj):

1. Milanović (Zagreb) 5146; seniorke (sedmoboj): 1.

(Hrv) - Arnaldi (Ita) 6:1, 6:4.

Čilić

Martić (Hrv) - Bandecchi (Švi) 6:4, 6:3, Putinceva (1, Kaz) - Konjuh (Hrv) 4:6, 6:2, 6:2.

Gimeno Valero (7, Špa) – Barun (Hrv) 6:3, 7:6 (1), Čepelev (Rus) – F. Ninčević (Hrv) 6:1, 6:0, Shang (9, Kina) – Bilješko (Hrv) 6:2, 6:7 (2), 6:3, Morozsan (6, Mađ) – Jurina (Hrv) 6:1, 6:3. U glavnom turniru od naših igrača su: Nino Serdarušić, Duje Ajduković, Dino Prižmić i Mili Poljičak. Borna Gojo odustao je zbog bolova u leđima. (af)

Cavtat - KPK 9:8 (5:5); Mladost - Jadran 6:5. (af)

 ?? ??
 ?? ?? DAVID MANDIĆ u subotnjoj utakmici protiv Nexea nije postigao nijedan pogodak s lijevog krila, ali obavio je velik posao u obrani, gdje je potpuno zaustavio Vejina. Srpski rukometaš u dresu Našičana također se nije upisao u strijelce
DAVID MANDIĆ u subotnjoj utakmici protiv Nexea nije postigao nijedan pogodak s lijevog krila, ali obavio je velik posao u obrani, gdje je potpuno zaustavio Vejina. Srpski rukometaš u dresu Našičana također se nije upisao u strijelce
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia