Večernji list - Hrvatska

Ćoriću je ovo bilo već četvrto uzastopno ispadanje u prvim kolima

-

Petra Martić nastavila je uspješan niz na WTA 1000 turniru u Rimu. Nakon što je uvjerljivo prošla kvalifikac­ije, naša najbolja tenisačica je u prvom kolu glavnog turnira sa 6:2, 3:6, 6:1 pobijedila i Čehinju Karolinu Muchovu, 78. tenisačicu svijeta. Iako je izgubila drugi set, u odlučujućo­j trećoj dionici naša je igračica bila iznimno dominantna: povela je s 4:0 u gemovima i to je za njezinu suparnicu bila nedostižna prednost.

U drugom kolu Martić će za suparnicu imati petu tenisačicu svijeta Estonku Anett Kontaveit. Bit će to njihov treći međusobni susret, svaka od igračica dosad ima po jednu pobjedu. Petra je lani u Rimu stigla do polufinala (poraz od Karoline Pliškove), pa brani puno bodova i samo je dobar rezultat može spasiti od nazadovanj­a na WTA listi.

U istom gradu, ali u konkurenci­ji tenisača, Borna Ćorić poražen je nakon velike borbe od Lasla Đerea iz Srbije sa 2:6, 7:6 (3), 2:6. Đere je brzo osvojio prvi set (naš tenisač nije iskoristio čak pet prilika za obrat), no Borna se u nastavku vratio i u tie-breaku (nakon što je prije toga propustio četiri set-lopte) osvojio drugu dionicu.

Ipak, nije uspio napraviti potpuni preokret, u odlučujuće­m setu dva je puta izgubio svoj početni udarac, što je suparnik znao pretvoriti u prolaz u drugo kolo. Borna je tijekom meča zabio jedan as uz 60 posto pogođenog prvog servisa, a iskoristio je tek jednu od devet prilika za obrat (Đere pet od osam).

Nastavljen je tako neugodan niz za Ćorića, ovo mu je bilo već četvrto uzastopno ispadanje u prvim kolima (u Monte Carlu je ispao od Sinnera, u Rimu od Cobollija, u Madridu od Lajovića). Jedinu pobjedu nakon povratka poslije gotovo jednogodiš­nje stanke postigao je u Miamiju protiv Verdasca. Ne želimo da zvuči grubo, ali postao je na neki način kanta za napucavanj­e. Zaštićeni renking ga tjera (tj. omogućuje mu) igranje na jakim turnirima a tamo ga čekaju i jaki suparnici s kojima se zasad ne može nositi.

Nadajmo se da će Borna u sljedećim mečevima skupiti ono nešto pozitivnih kamenčića iz dosadašnji­h mečeva za pobjedu i konačno vraćanje u staru

• formu.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia